Wilo-DrainLift XXL

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Флексибилна примена благодарение на употребата на еден или два резервоара
 • Оптимално празнење на резервоар преку длабинско шмукање
 • Работната сигурност со помош на голем спектар на моќност и сигурна регистрација на нивото
 • Погодни за континуирана работа (S1) благодарение на примената на самоладечки мотори

Конструкција

Постројка за одведување на отпадна вода како двојна пумпна постројка со две одделно суво поставени пумпи

Примена

Транспорт на отпадна вода со фекалии (според DIN EN 12050-1), којашто не може да се спроведува низ природен пад на системот на канали и за заштитна повратна дренажа на местата на истекување под нивото на повратниот притисок (според DIN EN 12056-1).

Опрема/функција

 • Ладење со млазна обвивка
 • Термичко надгледување на моторот и на заптивањето
 • Управување со нивото преку сензор за ниво
 • Приклучна табла со и аларм на струја и ценер-бариера во куќиштето
 • Безнапонски контакт
 • Кабелот од пумпата се одвојува
 • Цревен приклучок за обезвоздушување
 • Приклучок за црево за рачна мембранска пумпа
 • Материјал за прицврстување

Опсег на испорака

 • Микропроцесорска приклучна табла со автоматска работа со замена, резерва и врвно оптоварување, безнапонски контакти и известувачки светилки за работа и грешка кај секоја пумпа.
 • Еластично поврзување на цревото за обезвоздушување DN 70.
 • Еластично поврзување на цревото за приклучување на рачна мембранска пумпа. Комплет за поврзување на резервоарот со пумпата (со вкл. прирабница за обезвоздушување со црево).

Означување на типот

Пр.:

WILO-DrainLift XXL 1080-2/8,4

XXL

Постројка за одведување отпадна вода, за големи објекти

10

10 = потисен приклучок DN 1008 = потисен приклучок DN 80

80

80 = вкупна зафатнина 800 l40 = вкупна зафатнина 400 l

2

Двојна пумпна постројка

/8,4

моќност P2 по пумпа [kW]

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Потребна моќност P1 зависно од типот од 2,3 до 10,0 kW
 • Должина на кабел од систем до контролен уред 10 m
 • Работен режим S1, S3
 • Температура на транспортиран медиум макс. 40 °C, краткотрајно 65 °C
 • Температура на околина, макс. 40 °C
 • Слободен куглест премин во зависност од типот 78 mm до 95 mm
 • потисен приклучок зависно од типот DN 80 или / DN 100
 • Приливна врска 3 x DN 100/150, 1 x DN 100
 • Приклучок за обезвоздушување DN 70 mm
 • мин. приливна висина (платформа за поставување до средината на приливот) 700 mm
 • Класа на заштита (без приклучна табла) IP 68
 • Бруто волумен на садот 400/800 l
 • Волумен за вклучување 200/400 l

Материјали

 • Куќиште на мотор: нерѓосувачки челик 1.4404 (AISI 316L)
 • Хидраулика: пластика PUR
 • Резервоар: пластика PE

Опис/конструкција

постројка за одведување на отпадна вода, подготвен за приклучување, со можност за целосно преплавување (висина на преплавување: 2 mWS, време на преплавување: 7 дена), со еденeinem или со два собирни резервоара отпорни на гас и на вода. Опремен со две пумпа за отпадна вода од серијата Wilo-Drain TP 80 или TP 100 (материјал: Inox или Composite). Лесно ракување благодарение на малата вкупна тежинана системот, на пр. двоен систем со пумпа TP 80 има само 160 kg (најголема единечна тежина: пумпа 62 kg). Оптимално празнење на резервоар преку длабинско шмукање.

Внимание: контролниот уред не е преплавлив и оттаму мора да се постави така што нема да може да се преплави.

Вкупен дијаграм

DrainLift XXL

Производ

PDF: Wilo-DrainLift XXL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај