Wilo-DrainLift XXL

Особености/предности на производот

 • Флексибилна примена благодарение на употребата на еден или два резервоара
 • Оптимално празнење на резервоар преку длабинско шмукање
 • Работната сигурност со помош на голем спектар на моќност и сигурна регистрација на нивото
 • Погодни за континуирана работа (S1) благодарение на примената на самоладечки мотори

Опис на серијата

Изведба

Постројка за одведување на отпадна вода како двојна пумпна постројка со две одделно суво поставени пумпи

Употреба

Транспорт на отпадна вода со фекалии (според DIN EN 12050-1), којашто не може да се спроведува низ природен пад на системот на канали и за заштитна повратна дренажа на местата на истекување под нивото на повратниот притисок (според DIN EN 12056-1).

Означување на типот

Пр.:WILO-DrainLift XXL 1080-2/8,4
XXLПостројка за одведување отпадна вода, за големи објекти
1010 = потисен приклучок DN 100
8 = потисен приклучок DN 80
8080 = вкупна зафатнина 800 l
40 = вкупна зафатнина 400 l
2Двојна пумпна постројка
/8,4моќност P2 по пумпа [kW]

Материјали

 • Куќиште на мотор: нерѓосувачки челик 1.4404 (AISI 316L)
 • Хидраулика: пластика PUR
 • Резервоар: пластика PE

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Потребна моќност P1 зависно од типот од 2,3 до 10,0 kW
 • Должина на кабел од систем до контролен уред 10 m
 • Работен режим S1, S3
 • Температура на транспортиран медиум макс. 40 °C, краткотрајно 65 °C
 • Температура на околина, макс. 40 °C
 • Слободен куглест премин во зависност од типот 78 mm до 95 mm
 • потисен приклучок зависно од типот DN 80 или / DN 100
 • Приливна врска 3 x DN 100/150, 1 x DN 100
 • Приклучок за обезвоздушување DN 70 mm
 • мин. приливна висина (платформа за поставување до средината на приливот) 700 mm
 • Класа на заштита (без приклучна табла) IP 68
 • Бруто волумен на садот 400/800 l
 • Волумен за вклучување 200/400 l

Опрема/функција

 • Ладење со млазна обвивка
 • Термичко надгледување на моторот и на заптивањето
 • Управување со нивото преку сензор за ниво
 • Приклучна табла со и аларм на струја и ценер-бариера во куќиштето
 • Безнапонски контакт
 • Кабелот од пумпата се одвојува
 • Цревен приклучок за обезвоздушување
 • Приклучок за црево за рачна мембранска пумпа
 • Материјал за прицврстување

Опис/конструкција

постројка за одведување на отпадна вода, подготвен за приклучување, со можност за целосно преплавување (висина на преплавување: 2 mWS, време на преплавување: 7 дена), со еденeinem или со два собирни резервоара отпорни на гас и на вода. Опремен со две пумпа за отпадна вода од серијата Wilo-Drain TP 80 или TP 100 (материјал: Inox или Composite). Лесно ракување благодарение на малата вкупна тежинана системот, на пр. двоен систем со пумпа TP 80 има само 160 kg (најголема единечна тежина: пумпа 62 kg). Оптимално празнење на резервоар преку длабинско шмукање.

Внимание: контролниот уред не е преплавлив и оттаму мора да се постави така што нема да може да се преплави.

Опсег на испорака

 • Микропроцесорска приклучна табла со автоматска работа со замена, резерва и врвно оптоварување, безнапонски контакти и известувачки светилки за работа и грешка кај секоја пумпа.
 • Еластично поврзување на цревото за обезвоздушување DN 70.
 • Еластично поврзување на цревото за приклучување на рачна мембранска пумпа. Комплет за поврзување на резервоарот со пумпата (со вкл. прирабница за обезвоздушување со црево).

Вкупен дијаграм

Вкупен дијаграм

Производ

Конструкција

Преплавлива

постројка со единечна пумпа

-

Постројка со двојни пумпи

Монофазен мотор

-

Трифазен мотор

Положба на пумпа: Делови на моторот надвор од садот

-

Положба на пумпата: надвор од резервоар

Положба на пумпата: со резервоар

-

Заптивна комора

да

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Заптивање од страната на медиумот, заптивен прстен на вратило

-

Интегриран неповратен вентил

-

Ладење со млазна обвивка

едноканално работно коло

Повеќеканално работно коло

-

Слободно проточно работно коло

-

Алат за сечење

-

Опрема/функција

Слободен избор на приливна положба

-

Филтер со активен јаглен

-

Управување со нивото: со пливачки прекинувач

-

Управување со нивото: преку сензор за ниво

Управување со нивото: преку пневматски притисочен сензор

-

Надгледување на заптивање на мотор

Аларм независен од мрежата

-

аларм, беспотенцијален контакт

Подготвена за вклучување

-

Приклучниот кабел се одвојува

Switchgear

Приклучок за црево за рачна мембранска пумпа

Заптивка за приклучок за вшмукателна цевка на рачна мембранска пумпа

-

Цревен приклучок за обезвоздушување

Монтажен материјал

Комплет приклучок за притисочна линија

Кружен сечач за дупчење за прилив

-

Пила за дупчење отвор за прилив

-

Приливна заптивка

-

Материјал за звучна изолација

-

Инсталациски цртежи

Цртеж за инсталација

Постројка за одведување на нечиста и отпадна вода (отпадна вода со фекалии); Двојна постројка Wilo-DrainLift XXL

1Вод за обезвоздушување (преку покрив)
2Притисочна линија
3Прилив
4Засун, приливна линија
5Армирана потпора за растоварување на тежината (препорака)
6Засун, притисочна линија
7Неповратен вентил
8Линија за празнење, резервоар
9Линија за празнење, пумпна јама
10Одводна пумпа
11Тринасочен вентил
12Рачна мембранска пумпа
13Приклучна табла
14Зенерова бариера
15Нивото на повратниот притисок (најчесто горниот раб од улицата)

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo DrainLift XXL

Број на производ 2532170
Издание 1010
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (0 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-DrainLift XXL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај