Wilo-EMHIL

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Робустна повеќестепена пумпа со хидраулика од не’рѓосувачки челик
 • Едноставно ракување и регулирање благодарение на екран со текстуален приказ, приказ на статус, функција на анализа, прилагодување на параметрите за регулирање (PID), заштита од замрзнување
 • Plug & Pump, однапред монтирани и опремени со приклучен кабел
 • Одговара на нормите за ЕМК за домаќинства (EN 61000-6-2 и EN 61000-6-3)
 • Изборно може да се приклучи пливачки прекинувач

Конструкција

Нормално вшмукувачка постројка за водоснабдување со фреквентен конвертор

Примена

 • Водоснабдување (одобрение за вода за пиење според ACS)
 • Искористување на дождовница
 • Наводнување и вештачко оросување

Опрема/функција

 • заедно со 1,4 m приклучување на мрежа и утикач
 • заедно со EMC-филтер
 • со вградени надгледувачи на притисокот и струењето

Опсег на испорака

1 контролен уред ElectronicControl со:

 • 1 пумпа од серијата MHIL со 1 ElectronicControl (1,4 m приклучен кабел)
 • 1 вртлива врска и 1 затворачки вентил
 • По едно упатство за вградување и работа за MHIL-пумпа и за ElectronicControl

Означување на типот

Пример

EMHIL 304 M

EMHIL

Постројка за водоснабдување со фреквентен конвертор ElectronicControl

304

Серија пумпи MHIL 304

EM

Електричен напон на постројката 1~230 V

Технички податоци

 • Макс. работен притисок: 10 бари
 • Макс. температура на медиум: 40 °C
 • Мин. температура на медиум: 0 °C
 • Макс. температура на околина: 50 °C
 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50/60 Hz

Материјали

Сите компоненти што доаѓаат во допир со медиумот со одобрение за вода за пиење според ACS

 • Степенести комори 1.4301
 • Работни кола: 1.4301
 • Вратило: 1.4028
 • Механичка заптивка: силициум карбид / јаглен
 • Куќиште на пумпа: Сиво леано железо
 • Заптивка: EPDM
 • Вртлива врска: месинг
 • Затворачки вентил: POM

Опис/конструкција

 • Повеќестепена пумпа со хидраулика од не’рѓосувачки челик
 • Со поврзани кабли и со монтирани вртливи врски и затворачки вентил
 • Автоматска заштита од:
  • прекумерна-струја
  • Сув од
  • поднапон и наднапон
  • прекумерна температура
  • куса врска

Вкупен дијаграм

EMHIL

Производ

PDF: Wilo-EMHIL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај