Wilo-EMU KS

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Долг работен век
 • Робустна конструкција
 • Можен е погон на сркање
 • Погодни за континуирана работа (S1)
 • Подготвена за вклучување

Конструкција

Потопна пумпа за нечиста вода

Примена

Транспорт на

 • Нечиста вода

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Термичко надгледување на моторот
 • Ладење со вентилатоски млазе нмотор (зависно од типот)
 • Приклучниот кабел се одвојува

Опсег на испорака

Пумпа, подготвена за приклучување, со 10 m приклучен кабел (од KS 24, 20 m) и монофазен, односно трифазен утикач, Storz- или. GEKA-цврста спојка, упатство за монтажа и работа, по потреба 90° лак за реализација на вертикалното спуштање на притисокот.

Означување на типот

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Вид заштита: IP 68
 • Макс. длабочина на потопување: 12,5 m
 • Температура на транспортиран медиум: 3…40 °C
 • Должина на кабел: 10 m/20 m
 • Слободен куглест премин: 5…45 mm (зависно од типот)
 • Потисни приклучоци: G 1¼, G 2, G 2½, G 3, G 4 (зависно од типот)

Материјали

 • Куќиште на мотор: Al или EN-GJL 250 (зависно од типот и од изведбата)
 • Куќиште на пумпа: EN-GJL 250
 • Ротор: EN-GJL 250
 • Вратило: 1.4021
 • Заптивање од страната на моторот: Механичка заптивка во различна изведба на материјалот
 • Заптивање од страната на пумпата: механичка заптивка SiC/SiC
 • Статички заптивки: FPM

Опис/конструкција

Потопна пумпа за нечиста вода како преплавлив блок-агрегат за преносливо суво и водено поставување.

Хидраулика

Испустот од потисната страна се изведува како хоризонтална или како вертикална навојна врска. Кај типовите со хоризонтален потисен приклучок дограден е лак од 90° за да се овозможи вертикален испуст. Како работни тркала се применуваат отворени канални работни тркала со слободен куглест премин од 5…45 mm.

Мотор

Во зависност од типот се применуваат мотори со ладење на горната површина или мотори со сопствено ладење во наизменична или трифазна изведба. Моторите со сопствено ладење се наполнети со масло, а моторите со ладење на горната површина имаат термичко надгледување на моторот и ладење со млазна обвивка. Екс-агрегатите KS 5, KS 6 и KS 16 се опремени со мотор со ладење на горната површина, без млазна обвивка за ладење. Сите типови можат да се применуват и потопени и непотопени при континуирана работа. Со тоа се овозможува и погон на сркање.

За заштита на моторот од продирање на медиумот обезбедена е заптивна комора. Употребениот медиум за полнење е потенцијално биолошки разградлив и не ја загрозува животната средина.

Кабелот се одвојува, а должината изнесува 10 m или 20 m. Изведбата S е опремена со пливачки прекинувач. Сите типови се опремени со штекер. Изведбите DMS се опремени со контролен уред со вградена заштита на мотор.

Заптивање

Заптивањето од страната на медиумот и на моторот се изведува преку прстенеста заптивка којашто е независна од правецот на вртење.

Вкупен дијаграм

EMU KS , 50 Hz

Преземања

Certification Booklet Wilo-EMU KS

Број на производ 6080667
Издание 1606
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 8

PDF (331 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-EMU KS

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај