Wilo-EMU RZP 20… – RZP 80-2…

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Може да се вградува вертикално или во цевка (Inline)
 • Заплеткување преку самочистечки пропелер во нерѓосувачки челик или PUR

Конструкција

Рециркулирачка пумпа, директно придвижуван агрегат или со едностепен планетарен погон

Примена

Транспорт на

 • Големи транспортни количини на отпадна вода со големи протоци, на пр. помеѓу корита за израмнување, нитрификација и денитрификација
 • Потрошна, сирова, чиста и вода за ладење, на пр. во постројки за фарбање или за подготовка на вода за пиење

Опрема/функција

 • стационарна монтажа директно на простријна цевка
 • Флексибилна монтажа преку уред за спуштање
 • можна е вертикална или Inline-монтажа

Опсег на испорака

 • Рециркулирачка пумпа со монтиран пшропелер, струјно куќиште и кабел
 • Должина на кабел по желба на клиентот
 • Опрема по желба на клиентот
 • Прирачник за работа и одржување

Означување на типот

на пр.:

Wilo-EMU RZP 50-3.25-4/8 S25

RZP

Рециркулирачка пумпа

50

x 10 = номинален пречник на пропелер во mm

3

Модел

25

x 10 = број на вртежи на пропелер во 1/мин

4

Бр. на полови

8

x 10 = должина на статор во mm

S25/K3

S = заварен пропелер, податоци за аголот на крилата во ° / K = PUR‐пропелер, податоци за бројот на крилата

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Вид заштита: IP 68
 • макс. темепратура на медиум: 40 °C
 • Директно придвижуван агрегат или со едностепен планетарен погон
 • Лизгачка механичка заптивка со спарување SiC/SiC
 • Трајно подмачкани валчести лежишта
 • Макс. длабочина на потопување: 20 m

Материјали

 • Делови на куќиштето: EN-GJL-250
 • Пропелер: PUR или нерѓосувачки челик 1.4571
 • Оска на пропелер: нерѓосувачки челик 1.4571
 • Поврзување со завртки: нерѓосувачки челик 1.4301 или 1.4571
 • Вратило: нерѓосувачки челик 1.4462 (RZP 50-3, RZP 60-3, RZP 80-2)
 • Струјно куќиште: нерѓосувачки челик 1.4571

Опис/конструкција

Пропелер

Пропелер со 2, 3 или 4 крила со номинален дијаметар на пропелер од 200 mm до 800 mm. Изведба без заплеткување со помош на наназад искривен водечки раб. Пропелерите со дијаметар до 400 mm имаат патентирана Helix оска.

Мотор

Wilo потопен мотор од T-серија со стандарден приклучок за едсноставно и ефикасно приспособување на моќноста на моторот. Топлината на моторот се предава од куќиштето rдиректно на медиумот. Намотката е опремена со надгледување на температурара. Големо димензионираните коси (но не кај RZP 80--2) и зажлебените топчести лежишта овозможуваат долг работен век на лежиштето на моторот.

Заптивање

RZP 20 … 40

Двојно заптивање на вратилото со заптивна комора со голема зафатнина, за прием на протекување од лизгачката механичка заптивка. Заптивната комора може по желба да се опреми со внатрешна или надворешна електрода на заптивна комора. Од страна на медиумот доаѓа до заптивање со лизгачка механичка заптивка која е отпорна на корозија и на абење, од чист силициум-карбид, и со радијална заптивка на вратило. Заптивачкиот ракавец обезбедува лежење на лизгачката механичка заптивка со трајна заштита од корозија.

RZP 50--3 … 80--2

Двојно заптивање на вратилото со предкомора и заптивна комора со голема зафатнина, за прием на протекување од лизгачката механичка заптивка. Предкомората може по желба да се опреми со надворешна електрода на заптивна комора. Од страна на моторот и медиумот доаѓа до заптивање со лизгачка механичка заптивка која е отпорна на корозија и на абење, од чист силициум-карбид, и со радијална заптивка на вратило. Заптивањето помеѓу одделните комори се изведува со радијална заптивка на вратило. Заптивачкиот ракавец обезбедува лежење на лизгачката механичка заптивка со трајна заштита од корозија.

Запчест преносник RZP 50-3 … 80-2

Едностепен планетен погон со заменливи преноси. Погонските лежишта се димензионирани, така што резултирачките повратни сили се апсорбираат, а не се предаваат на лежиштето на моторот.

Кабел

Кај доводниот вод за струја се работи за типот H07 (со мотор T 12) или. NSSHÖU (со мотор T 17 и T 20) за тешки механички барања. Доводниот вод за струја е воведен во куќиштето на моторот канал за кабел кој е отпорен на вода под притисок, со ослободување со повлекување и со заштита од превиткување. Одделните жили, како и обвивката на кабелот се дополнително залиени како заштита од течности.

Вкупен дијаграм

EMU RZP

Преземања

Certification Booklet Wilo-EMU RZP

Број на производ 6074696
Издание 1702
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 26

PDF (542 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-EMU HHV

Број на производ 6072705
Издание 1509
Број на верзијата 03
Формат на страница A4
Број на страници 32

PDF (606 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-EMU AVR/ AVRD/ AVRZ/ AVRZD

Број на производ 6078120
Издание 1509
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 29

PDF (883 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-EMU RZP 20… – RZP 80-2…

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај