Wilo-EMU TR 212… – TR(E) 326…

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Ефикасно искористување на струјата.Иновативната геометрија на пропелери, како и енергетски ефикасните IE3/IE4 мотори се грижат за најдобрата можна работа. Со тоа се редуцираат трошоците за струја како и работните трошоци.
 • Сигурна трајност.Пропелерот GFK/PA6 што не се троши има долг век и има самочистечки ефект.
 • Тивка работа благодарение на избалансирана работа на пропелер, дури и во подрачја на висок потисок и негативен прилив.

Конструкција

Спора мешалка со потопен мотор, редуцирана преку двостепен планетарен пренос

Примена

 • создавање струење
 • Суспензија
 • хомогенизација
 • Спречување на покривка од пливачка кал

Опрема/функција

 • Термичко надгледување на моторот
 • Двостепен планетен погон со заменливи два. Планетен степен
 • Надгледување на преткомора (изборно)
 • Дозволено за експлозивни подрачја (изборно)
 • Претходно монтиран пропелер со пречник до 1,2 m
 • За пречници на пропелери од 1,6 m, пропелерот се монтира на лице место

Опсег на испорака

 • Мешалка со потопен мотор, со монтиран кабел
  • Пропелер целосно однапред монтиран (до пречник на пропелер од 1,2 m)
  • Пропелери што се испорачуваат немонтирани, се монтираат на лице место (од пречници на пропелер од 1,6 m)
 • Должина на кабел по желба на клиентот
 • Вградена опрема за секој начин на поставување
 • Прирачник за работа и одржување

Означување на типот

на пр.:

Wilo-EMU TRE 321.36-4/12

TR

Мешалка со потопен мотор

E

Мотор со висока ефикасност според IE3/IE4 (со подршка на IEC 60034-30)

3

Број на крила

21

x 100 = номинален пречник на пропелер во mm

36

Број на вртежи на пропелер во 1/мин

4

Бр. на полови

12

Код за специјален пропелер

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Вид на заштита: IP68
 • Макс. температура на медиум: 40 °C
 • Макс. длабочина на потопување: 20 m
 • Класа на енергетска ефикасност: IE3/IE4 (тип TRE...)

Материјали

 • Делови на куќиштето: EN-GJL-250
 • Пропелер: GfK винил естер; TRE 312: PA 6C
 • Глава на пропелерот: EN-GJS-400
 • Навојни врски: Нерѓосувачки челик 1.4571
 • Заптивен ракавец: Нерѓосувачки челик 1.4571
 • Вратило: Нерѓосувачки челик 1.4462

Опис/конструкција

Пропелер

Двокрилен или трикрилен пропелер во вид на сендвич, со пресек на пропелерот од 1200 mm до 2600 mm. Сите пропелери се изведени во конструкција без заплеткување со помош на наназад искривен водечки раб.

Мешалка со потопен мотор TRE 312: Трокрилен пропелер од полн материјал, со номинален пресек на пропелерот од 1200 mm.

Мотор

Потопен мотор од серијата T (мотор со пасивно ладење) со стандарден приклучок за едноставно и ефикасно прилагодување на моќноста на моторот. Топлината на моторот преку куќиштето се пренесува директно на медиумот. Намотката е опремена со надгледување на температурата. Долгиот работен век на лежиштето на моторот се обезбедува преку големо димензионирано косо и зажлебено топчесто лежиште.

Агрегатите TRE се опремени со високопродуктивни мотори TЕ (мотор со висока ефикасност и ладење на површината) со коишто се задоволува класификацијата IE3/IE4 (со поддршка на IEC 60034-30).

Заптивање

Заптивањето се изведува преку систем од три комори (преткомора, погонска комора и заптивна комора). Притоа, преткомората и заптивната комора со голема зафатнина го преземаат протекувањето од двете лизгачки механички заптивки. Преткомората може по желба да се опреми со надворешна електрода за заварување. Заптивањето помеѓу медиумот и преткомората, како и помеѓу погонската и заптивната комора се изведува со лизгачка механичка заптивка која е отпорна на корозија и на абење, од чист силициум-карбид. Заптивањето помеѓу преткомората и погонската комора, како и помеѓу заптивната комора и моторот се изведува со радијални заптивни прстени. Заптивниот ракавец обезбедува лежење на лизгачката механичка заптивка со трајна заштита од корозија.

Запчест преносник

Двостепен планетен погон со заменливи преноси. Погонските лежишта се димензионирани, така што резултирачките повратни сили се апсорбираат, а не се предаваат на лежиштето на моторот.

Кабел

Кабел за поврзување должински отпорен на вода од типот NSSHÖU за тешки механички оптоварувања. Кабелот за поврзување е воведен во куќиштето на моторот преку воведување на кабел отпорно на вода под притисок, со ослободување со повлекување и со заштита од превиткување.

Преземања

Wilo-EMU TR(E) / Wilo-Sevio MIX BG / Wilo-Sevio FLOW BG

Број на производ 6074694
Издание 2019-02
Број на верзијата 05
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 36

PDF (3 MB)

Преземи

Wilo-EMU AVU

Број на производ 6078118
Издание 1509
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 29

PDF (522 kB)

Преземи

Wilo-EMU AVMS(H)/ AVUS(H)

Број на производ 6078119
Издание 1509
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 29

PDF (529 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-EMU TR 212… – TR(E) 326…

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај