Wilo-EMU TR 22… – TR 40…

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Функционира доверливо.Благодарение на работа без заплеткување преку наназад закривен водечки раб и самочистечка Helix-главина.
 • Редуцирани трошоци.Едноставно и брзо вградување, флексибилно монтирање со прицврстување на под, ѕид или цевка. Дури и во најмалите простори.

Конструкција

Компактна мешалка со потопен мотор со директен пренос

Примена

 • Вртложење на талози и цврсти материи во преливни корита за дожд и во пумпна јама
 • Уништување на покривка од пливачка кал

Опрема/функција

 • Стационарна монтажа на ѕид и под
 • Флексибилна монтажа преку
 • При монтажа со уред за спуштање може да се врти вертикално и хоризонтално

Опсег на испорака

 • Потопен погон за мешање со монтиран пропелер и кабел
 • Должина на кабел по желба на клиентот
 • Опрема по желба на клиентот
 • Прирачник за работа и одржување

Означување на типот

на пр.:

Wilo-EMU TR 36.95-6/8 S17

TR

Мешалка со потопен мотор

36

x 10 = номинален пречник на пропелер во mm

95

x 10 = број на вртежи на пропелер во 1/мин

6

Бр. на полови

8

x 10 = должина на статор во mm

S17

Шифра на пропелер за заварен пропелер (без = PUR‐пропелер)

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Вид заштита: IP 68
 • макс. темепратура на медиум: 40 °C
 • Лизгачка механичка заптивка со спарување SiC/SiC
 • Трајно подмачкани валчести лежишта
 • Макс. длабочина на потопување: 20 m

Материјали

 • Делови на куќиштето: EN-GJL-250
 • Пропелер: PUR или нерѓосувачки челик 1.4571
 • Глава на пропелерот: Нерѓосувачки челик 1.4571
 • Навојни врски: нерѓосувачки челик 1.4301 или 1.4571
 • Заптивен ракавец: Нерѓосувачки челик 1.4571

Опис/конструкција

Пропелер

Двокрилен или трикрилен пропелер со пресек на пропелерот од 220 mm до 400 mm. Конструкција без заплеткување наназад искривен водечки раб и патентирана Helix-главчина.

Мотор

Wilo потопен мотор од серијата T (мотор со ладење на горната површина) со стандарден приклучок за едноставно и ефикасно прилагодување на моќноста на моторот. Топлината на моторот преку куќиштето се пренесува директно на медиумот. Намотката е опремена со надгледување на температурата. Долгиот работен век на лежиштето на моторот се обезбедува преку големо димензионирано косо и зажлебено куглесто лежиште.

Заптивање

Двојно заптивање на вратилото со заптивна комора со голема зафатнина, за прием на протекување од лизгачката механичка заптивка, по желба со надворешна електрода на заптивна комора. Од страна на медиумот е вметната лизгачка механичка заптивка отпорна на корозија и на абење, направена од чист силициум-карбид, а од страна на моторот има радијална заптивка на вратило. Кај типовите TR 36 / TR 40 заптивниот прстен обезбедува лежење на лизгачката механичка заптивка со трајна заштита од корозија.

Кабел

Кај доводниот вод за струја се работи за типот NSSHÖU за тешки механички барања. Доводниот вод за струја е воведен во куќиштето на моторот преку канал за кабел кој е отпорен на вода под притисок, со ослободување со повлекување и со заштита од превиткување. Одделните жили, како и обвивката на кабелот се дополнително залиени за заштита од течности.

Преземања

Certification Booklet Wilo-EMU HHV

Број на производ 6072705
Издание 1509
Број на верзијата 03
Формат на страница A4
Број на страници 32

PDF (606 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-EMU TR(E) / Wilo-Sevio MIX BG / Wilo-Sevio FLOW BG

Број на производ 6074694
Издание 1712
Број на верзијата 04
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 32

PDF (925 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-EMU AVU

Број на производ 6078118
Издание 1509
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 29

PDF (522 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-EMU TR 22… – TR 40…

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај