Wilo-Economy CO/T-1 Helix V

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Компактна постројка подготвена за вклучување, за сите примени кои бараат системска поделба
 • Робустен систем благодарение на центрифугални пумпи од не’рѓосувачки челик, од серијата Helix V
 • Едноставно регулирање и сигурна работа благодарение на применетиот контролен уред CE

Конструкција

Постројказа водоснабдување со системско одвојување и нормалновшмукувачка високопритисочна центрифугална пумпа

Примена

 • автоматско водоснабдување и зголемување на притисокот во станбени, канцелариски и деловни објекти, хотели, болници, стоковни куќи, како и во индустриски системи
 • Транспорт на вода за пиење и потрошна вода, вода за ладење, вода за гаснење (освен за постројки за гаснење пожар според DIN14462 и со одобрување од локалните противпожарни власти) или друга потрошна вода, која ниту хемиски ниту механички не ги напаѓа вградените материјали и која не содржи абразивни или долговлакнести состојки

Опрема/функција

 • 1 пумпа од серијата Helix V
 • Максимален број степени: 14
 • PE-акумулационен резервоар, со атмосферско проветрување (150 l)
 • Деловите што се во допир со медиумот се отпорни на корозија
 • Затворачки вентил, од притисочната страна
 • Вграден неповратен вентил, од вшмукателната страна
 • Акумулационен раезервоар со вклучен пливачки вентил и пливачки прекинувач (сигнализатор за неодстиг на вода)
 • Мембрански притисочен сад 8 l, PN 16, од притисочната страна
 • Осигурување од недостиг на вода

Опсег на испорака

 • Фабрички монтирана постројка за зголемување на притисокот, со проверена функционалност и заптивање, подготвена за приклучување
 • Амбалажа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-CO/T-1 Helix V 403/CE

CO

Компактна постројка зголемување на притисокот

T

Со вграден предрезервоар како одвојување на системот

1

Со една пумпа

Helix V

Серија на пумпи

4

Номинален проток на единечна пумпа [m3/h]

03

Број на степени на единечна пумпа

CE

Контролен уред; CE = Controller Economy

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 3~230/400 V ±10 %, 50 Hz (други изведби на барање)
 • Температура на медиум макс. 40 °C
 • Температура на околина макс. 40 °C
 • Работен притисок 16 бара
 • Приливен притисок 6 бара
 • Степени на притисок за вклучување 6/10/16 бара
 • Приклучни номинални дијаметри од крајната притисочна страна Rp 1 ¼"
 • Приклучни номинални дијаметри од приливната страна Rp 1 ¼"
 • Номинален број на вртежи 2900 1/мин
 • Вид на заштита IP41
 • Расклопна моќност P2 макс. при макс. 10 A = 4 kW (при дополнително вклучен електромеханички удел на моќност >4 kW)
 • Осигурување од страната на мрежата AC 3 соодветно на моќноста на моторот и на EVU-прописите
 • Дозволени транспортирани медиуми (други медиуми на барање):Напомена за транспортираните медиуми: Дозволени транспортирани медиуми во принцип се води, кои не ги напаѓаат користените материјали ниту хемиски ниту механички и кои не содржат абразивни или долговлакнести состојки
  • Чиста вода без талог
  • Потрошна вода, ладна вода, вода за ладење и дождовница
  • Вода за пиење
  • Вода за гасење

Материјали

 • Ротори и степенести комори од не’рѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Вратило не’рѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Заптивка EPDM (EP 851)/FKM (Витон)
 • Капак на куќиштето не’рѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Долен дел од куќиштето не’рѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Механичка заптивка B-јаглен/волфрамкарбид, SiC/јаглен
 • Притисочна обвивка не’рѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Лежиште волфрамкарбид
 • База на пумпата EN-GJL-250
 • Цевковод од племенит челик 1.4307

Опис/конструкција

 • Постројка за водоснабдување, подготвена за приклучување, монтирана на PE основна плоча, со комплетен цевковод, вклучувајќи ги сите потребни арматури и затворачи (без затворачки уред од приливната страна), комплет сензор за притисок, високопритисочна центрифугална пумпа од не‘рѓосувачки челик во изведба со сув ротор (серија Helix V) и приклучна табла CE монтирана подготвено за приклучување и ожичена; во контролниот уред има електроника за актвирање заради осигурување од недостиг на вода
 • Мембрански притисочен сад: 8 l/PN 16 поставен од крајната притисочна страна, со мембрана од бутил гума, која не е штетна во однос на законот за заштита на прехранбените производи, опремена со затворачки вентил, заради проверка и ревизија, со празнење и насочување на протокот според DIN 4807
 • Контролен уред: постројката е опремена со Economy регулатор CE во стандардна изведба

Вкупен дијаграм

CO-T Helix V 1

Производ

PDF: Wilo-Economy CO/T-1 Helix V

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај