Wilo-Economy COE-2 TWI 5

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Пумпи од серијата TWI 5, тивки благодарение на моторот со водено ладење, помеѓу 51 dB (A) и 61 dB (A)
 • Постројка зголемување на притисокот со 2 пумпи, во компактна изведба благодарение на вертикалната конструкција на пумпите
 • Штедлива постројка, која се базира на основните функции на контролниот уред BC
 • Долг работен век благодарение на изведбата на пумпите и на цевките од не’рѓосувачки челик

Конструкција

Постројка зголемување на притисокот со две паралелни подводни пумпи (погодни за поставување надвор од водата), вертикални, нормално вшмукувачки, од нерѓосувачки челик, со водено ладење и тивка. Монтирана на основна рамка, со комплетен цевковод, вкулувајќи ги и сите хидраулични составни елементи, централен контролен уред, притисочен прекинувач и сето поврзување на жиците.

Примена

Зголемување на притисокот и водоснабдување во подрачјето на домаќинствата, како и за мали деловни објекти, каде што се потребни компактна конструкција и тивка работа.

Опрема/функција

 • Приливни и собирни одливни цевки
 • куглест затворачки вентил на вшмукателната и на од потисната страна
 • Неповратен вентил од притисочната страна
 • 1 манометар
 • 2 притисочен прекинувач
 • BC-контролен уред

Опсег на испорака

 • Фабрички монтирана постројка за зголемување на притисокот, со проверена функционалност и заптивање, подготвена за приклучување
 • Амбалажа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

COE-2 TWI 5-304-DM/ BC

COE

COmpact Export серија

-2

Број на пумпи

TWI 5

Фамилија на пумпи

-3

Номинален проток: 3 m3/h

04

Број на степени: 4

-DM

3~400 V, 50 Hz-EM 1~230 V, 50 Hz

/ BC

Приклучна табла

Технички податоци

 • Проток Qmax: 14 m3/h
 • Напор Hmax: 68m
 • Приклучување на мрежа 3~400 V или 1~230 V ±10% 50 Hz
 • Температура на медиум макс: +40°C
 • Макс. работен притисок: 10 бари
 • Номинален приклучен дијаметар G 2"

Материјали

 • Цевки: не’рѓосувачки челик AISI304
 • Вентил: месинг
 • Неповратен вентил: месинг
 • BC-контролен уред: пластика
 • Основна рамка: галвански поцинкуван челик

Опис/конструкција

 • TWI 5: целосно од AISI 304 (1.4301), повеќестепена изведба со водено ладење, со KTW & TÜV-сертификат
 • Цевки од AISI 304 (1.4301), G2", PN 10
 • Неповратни вентили & куглести затворачки вентил од месинг
 • Основна рамка од галвански поцинкуван челик

Вкупен дијаграм

COE-2 TWI 5

Преземања

Wilo-TWI 5, Wilo-TWI 5-SE

Број на производ 4104146
Издание 1304
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 104

PDF (1 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Economy COE-2 TWI 5

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај