Wilo-Economy MHIE

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Едноставно пуштање во работа и компактна изведба
 • Сите делови што се во допир со медиумот се од не’рѓосувачки челик
 • IEC-трифазен мотор (ниво IE2) со вграден фреквентен конвертор (фреквентните конвертори за 3~ мотори имаат изборни интерфејси за собирничка комуникација со помош на приклучни If-модули)
 • целосна заштита на мотор
 • Одобрение за вода за пиење (ACS, KTW, WRAS) за сите составни елементи што се во допир со медиумот (EPDM верзија)

Конструкција

Нормалновшмукувачка повеќестепена пумпа со интегриран фреквентен конвертер

Примена

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот
 • Наводнување
 • Греење
 • Во индустрија: Постројки за ладење и перење

Опрема/функција

 • Пумпа од нерѓосувачки челик во блок-изведба
 • Хидраулика во 1.4301
 • Навојна врска
 • интегриран фреквентен конвертор
 • Трифазна изведба со технолигија-црвено-копче и LCD-дисплеј за прикажување на состојбата
 • Интегрирана термичка заштита на моторот

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

MHIE 402N-1/E/3-2/M13-2G

MHIE

Повеќестепена, хоризонтална, високопритисочна ротациона пумпа, со електронска регулација

4

Проток во m3/h

02

Број на работни кола

N

IE2-мотор

1

материјал1 = 1.4301 (AISI 304)2 = 1.4404 (AISI 316L)

E

начин на заптивањеE = EPDMV = FKM (Витон)

3

1 = 1~ (монофазна струја)3 = 3~ (трифазна струја)- =хидраулика без мотор

M13

Само кај 1~ (монофазна струја)Однапред нагоден начин на работа при испоракаM13 = режим 3 (рачно или далечинско управување)M2 = режим 2 (работа за регулација на притисок)

2G

Фреквентен конвертор, втора генерација

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1 ~ 230 V (±10 %), 50 Hz или 230 V (±10 %), 60 Hz
 • Приклучување на мрежа 3 ~ 400 V (±10 %), 50 Hz (Y) или 400 V (±10 %), 60 Hz (Y)
 • Температура на медиум -15 до +110 °C
 • Работен притисок макс. 10 бара
 • Приливен притисок макс. 6 бара
 • Вид на заштита IP 54
 • Емитирана интерференца во согласност EN 61000-6-4 (изборно EN 61000-6-3)
 • Отпорност на интерференца во согласност со EN 61000-6-2
 • Номинален дијаметар на приклучоци за црево од вшмукателната страна зависно од типот Rp 1, Rp 1¼, Rp 1½ или Rp 2
 • Номинален дијаметар на приклучоци за црево од притисочната страна зависно од типот Rp 1, Rp 1¼ или Rp 1½

Материјали

 • Работни кола, степенести комори и куќиште на пумпата од нерѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4404
 • Заптивка EPDM (EP 851)/FKM (Витон)
 • Механичка заптивка В-јаглен/волфрамкарбид
 • Лежиште волфрамкарбид
 • Пумпна ногалка алуминиум

Преземања

Wilo-Economy MHIE

Формат на страница A4
Број на страници 15

PDF (66 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Economy MHIE

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај