Wilo-Economy MHIL

Особености/предности на производот

 • IE3 IEC трифазен мотор (≥ 0,75 kW)
 • Работни кола и степенести комори од нерѓосувачки челик
 • Куќиште на пумпата од сиво леано железо EN-GJL -250, со КTL-облога
 • Во монофазни и во трифазни изведби

Опис на серијата

Изведба

Нормалновшмукувачка повеќестепена пумпа

Употреба

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот
 • Индустриски циркулациони постројки
 • Процесна вода
 • Затворени ладни кружни текови
 • Постројки за перење
 • Наводнување
 • подготовка на вода

Означување на типот

Пример:MHIL 302-E-3-400-50-2-IE3
MHILПовеќестепена хоризонтална високопритисочна центрифугална пумпа
3Проток во m3/h
02Број на работни кола
EНачин на заптивање
E = EPDM
V = FKM (Viton)
31 = 1~ (монофазна струја)
3 = 3~ (трифазна струја)
400Напон на приклучување во V
50Фреквенција во Hz
2Бр. на полови
IE3IE3-мотор

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V (±10 %), 50 Hz или изборно 220 V (±10 %), 60 Hz
 • Приклучување на мрежа 3~230 V (±10 %), 50 Hz (Δ) или изборно 220 V (±10 %), 50 Hz (Δ), 400 V (±10 %), 50 Hz (Y) или изборно 460 V (±10 %), 60 Hz (Y)
 • Температура на медиум -15 до +90 °C
 • Работен притисок макс. 10 бара
 • Приливен притисок макс. 6 бара
 • Класа на заштита 1~: IP X4; 3~: IP 54
 • Номинален дијаметар на приклучоци за црево од потисната страна зависно од типот Rp 1 или Rp 1 ¼
 • Номинален дијаметар на приклучоци за црево зависно од типот Typ Rp 1, Rp 1 ¼ или Rp 1 ½

Опрема/функција

 • Пумпа во блок-изведба
 • Навојна врска
 • Монофазен или трифазен мотор
 • Монофазен мотор со интегрирана термичка заштита на моторот

Материјали

 • Работни кола од не`рѓосувачки челик 1.4301
 • Степенести комори не’рѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило од не’рѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304) или 1.4057 (AISI 431)
 • Заптивка EPDM
 • Капак на куќиштето EN-GJL-250 (со KTL-облога)
 • Долен дел на куќиштето EN-GJL-250 (со KTL-облога)
 • Механичка заптивка SiC/јаглен
 • Лежиште волфрамкарбид
 • Ногалка на пумпа EN-GJL-250 (со KTL-облога)

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи


Wilo-MHIL

Број на производ 4088957
Издание 0412
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (6 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Economy MHIL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај