Wilo-Economy MHIL

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • IE3 IEC трифазен мотор (≥ 0,75 kW)
 • Работни кола и степенести комори од нерѓосувачки челик
 • Куќиште на пумпата од сиво леано железо EN-GJL -250, со КTL-облога
 • Во монофазни и во трифазни изведби

Конструкција

Нормалновшмукувачка повеќестепена пумпа

Примена

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот
 • Наводнување
 • Греење
 • Во индустрија (прехранбената индустрија, обновливи енергии): Постројки за ладење и перење

Опрема/функција

 • Пумпа во блок-изведба
 • Навојна врска
 • Монофазен или трифазен мотор
 • Монофазен мотор со интегрирана термичка заштита на моторот

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

MHIL 302-E-3-400-50-2-IE3

MHIL

Повеќестепена хоризонтална високопритисочна центрифугална пумпа

3

Проток во m3/h

02

Број на работни кола

E

Начин на заптивањеE = EPDMV = FKM (Viton)

3

1 = 1~ (монофазна струја)3 = 3~ (трифазна струја)

400

Напон на приклучување во V

50

Фреквенција во Hz

2

Бр. на полови

IE3

IE3-мотор

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V (±10 %), 50 Hz или изборно 220 V (±10 %), 60 Hz
 • Приклучување на мрежа 3~230 V (±10 %), 50 Hz (Δ) или изборно 220 V (±10 %), 50 Hz (Δ), 400 V (±10 %), 50 Hz (Y) или изборно 460 V (±10 %), 60 Hz (Y)
 • Температура на медиум -15 до +90 °C
 • Работен притисок макс. 10 бара
 • Приливен притисок макс. 6 бара
 • Вид заштита 1~: IP X4; 3~: IP 54
 • Номинален дијаметар на приклучоци за црево од притисочната страна зависно од типот Rp 1 или Rp 1 1/4
 • Номинален дијаметар на приклучоци за црево зависно од типот Typ Rp 1, Rp 1 ¼ или Rp 1 ½

Материјали

 • Работни кола од нерѓосувачки челик 1.4301
 • Степенести комори не’рѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило од не’рѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304) или 1.4057 (AISI 431)
 • Заптивка EPDM
 • Капак на куќиштето EN-GJL-250 (со KTL-облога)
 • Долен дел на куќиштето EN-GJL-250 (со KTL-облога)
 • Механичка заптивка SiC/јаглен
 • Лежиште волфрамкарбид
 • Ногалка на пумпа EN-GJL-250 (со KTL-облога)

Производ

PDF: Wilo-Economy MHIL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај