Wilo-Economy MHI

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • IE3 IEC трифазен мотор (≥ 0,75 kW)
 • Сите делови што се во допир со медиумот се од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304) или 1.4404 (AISI 316L)
 • Компактна конструкција којашто не зафаќа многу простор
 • Одобрение за вода за пиење (ACS, KTW, WRAS) за сите составни елементи што се во допир со медиумот (EPDM верзија)

Конструкција

Нормалновшмукувачка повеќестепена пумпа

Примена

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот
 • Наводнување
 • Греење
 • Во индустрија (прехранбената индустрија, обновливи енергии, бродоградба): Постројки за ладење и перење

Опрема/функција

 • Пумпа од нерѓосувачки челик во блок-изведба
 • Навојна врска
 • Монофазен или трифазен мотор
 • Монофазен мотор со вградена термичка заштита на моторот (со автоматско повторно стартување)

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

MHI 205-1/E/3-400-50-2-IE3

MHI

Повеќестепена хоризонтална високопритисочна центрифугална пумпа

2

Проток во m3/h

05

Број на работни кола

1

Материјал1 = 1.4301 (AISI 304)2 = 1.4404 (AISI 316L)

E

Начин на заптивањеE = EPDMV = FKM (Viton)

3

1 = 1~ (монофазна струја)3 = 3~ (трифазна струја)

400

Напон на приклучување во V

50

Фреквенција во Hz

2

Бр. на полови

IE3

IE3-мотор

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V (±10 %), 50 Hz или изборно 220 V (±10 %), 60 Hz
 • Приклучување на мрежа: 3~230 V (±10 %), 50 Hz (Δ) или опционално 265 V (±10 %), 60 Hz (Δ), 400 V (±10 %), 50 Hz (Y) или опционално 460 V (±10 %), 60 Hz (Y); ист мотор: 3~220 V (±10 %), 60 Hz (Δ), 380 V (±10 %), 60 Hz (Y);
 • Температура на медиум -15 до +110 °C
 • Работен притисок макс. 10 бара
 • Приливен притисок макс. 6 бара
 • Вид заштита 1~: IP X4; 3~: IP 54
 • Номинален дијаметар на приклучоци за црево зависно од типот Rp 1, Rp 1 ¼ или Rp 1 ½

Материјали

 • Работни кола, степенести комори и куќиште на пумпата од нерѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Вратило не‘рѓосувачки челик 1.43.01 или 1.4404
 • Заптивка EPDM (EP 851)/FKM (Витон)
 • Механичка заптивка верзија EPDM: Б-јаглен/силициумкарбид верзија на FKM: силициумкарбид/В-јаглен
 • Лежиште волфрам-карбид/алуминиум-оксид
 • Пумпна ногалка алуминиум

Преземања

Wilo-Economy MHI

Број на производ 2020406
Издание 2017-10
Број на верзијата 09
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 104

PDF (4 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Economy MHI

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај