Wilo-Flumen EXCEL-TRE

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Мала потреба за чистење поради избегнување на таложење при празнење на коритото благодарение на инсталација блиску до подот
 • Мала веројатност за затнување и сигурна работа благодарение на оптимизираната хидраулика
 • Без трошење благодарение на примена на пропелери од фин нерѓосувачки челик со најмала тенденција за кавитација
 • Разновидна можност за примена во најразлични примени дури и при долго време на работа
 • Редуцирање на енергетските и работните трошоци преку стандардни IE3 мотори за најдобри можни резултати
 • Голема флексибилност благодарение на разновидните можности за инсталација и опрема

Опис

Wilo-Flumen EXCEL е решението за празнење на преливно корито за дожд и за собирни јами, коешто нуди работна безбедност. Ќе ве импресионира со брзите мешалки со потопен мотор од висококвалитетен нерѓосувачки челик и можност за монтажа близу до подот. Секогаш нуди доволна турбуленција и на сигурен начин го спречува таложењето на цврсти материи. Кога се празни преливното корито за дожд, се минимизира потребата за чистење. Дури и кога има многу врнежи и долго време на работа, Wilo-Flumen EXCEL се затнува многу малку и овозможува сигурна работа. Најновиот пропелер од лиен нерѓосувачки челик речиси целосно спречува кавитација, што гарантира многу мало абење во секој момент од работата.

Конструкција

Брза работа и компактна мешалка со потопен мотор, со директен погон

Примена

 • Вртлог на цврсти материи за избегнување на талог во преливно корито за дожд и пумпна јама
 • Уништување на покривка од пливачка кал

Опрема/функција

 • Термичко надгледување на моторот
 • Надгледување на заптивна комора (изборно)
 • Дозволено за експлозивни подрачја (изборно)

Опсег на испорака

 • Потопен погон за мешање со монтиран пропелер и кабел
 • Должина на кабел по желба на клиентот
 • Вградена опрема за секој начин на поставување
 • Прирачник за работа и одржување

Означување на типот

на пр.:

Wilo-Flumen EXCEL-TRE30.145-4/12REx S17

Flumen

Мешалка со потопен мотор, хоризонтална

EXCEL

Погон за мешање со мотори со висока ефикасност

TRE

Погон за мешање со асинхрон мотор со ефикасност IE3/IE4

30

х10 = номинален пречник на пропелер во mm

145

x 10 = број на вртежи на пропелер во 1/мин

4

Бр. на полови

12

x 10 = должина на статор во mm

R

Изведба на мотор:

 • R = изведба во погон за мешање
 • V = изведба во погон за мешање со намалена моќност

Експлозивни средини

Со дозвола за експлозивно подрачје

S17

Код на пропелер за специјален пропелер (отпаѓа кај стандардни пропелери)

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Вид на заштита: IP68
 • Макс. температура на медиум: 40 °C
 • Макс. длабочина на потопување: 20 m

Материјали

 • Куќиште на мотор: EN-GJL-250
 • Заптивно куќиште: 1.4408
 • Пропелер: 1.4408
 • Заптивање:
  • Од страната на моторот: SiC/SiC (TRE 20), NBR (TRE 30, TRE 40)
  • На страна на медиумот: SiC/SiC
 • Навојни врски: нерѓосувачки челик 1.4301 или 1.4571

Опис/конструкција

Пропелер

3 крилен пропелер со номинален пречник на пропелерот од 200 mm до 400 mm. Изведба без заплеткување со помош на наназад искривен водечки раб.

Мотор

Потопен мотор од серијата TE (мотор со пасивно ладење со висока ефикасност) со стандарден приклучок за едноставно и ефикасно прилагодување на моќноста на моторот. Топлината на моторот преку куќиштето се пренесува директно на медиумот. Намотката е опремена со надгледување на температурата. Долгиот работен век на лежиштето на моторот се обезбедува преку големо димензионирано зажлебено топчесто лежиште. Моторите ги исполнуваат класите на енергетска ефикасност IE3/IE4 (со поддршка на IEC 60034-30).

Заптивање

Двојно заптивање на вратилото со заптивна комора со голема зафатнина, за прием на протекување од лизгачката механичка заптивка, по желба со надворешна електрода за заварување. Од страна на медиумот е вметната лизгачка механичка заптивка отпорна на корозија и на абење. Од страната на моторот се прави заптивање зависно од типот:

 • TRE 20: лизгачка механичка заптивка отпорна на корозија и на абење
 • TRE 30, TRE 40: Заптивен прстен на вратило

Кабел

Кабел за поврзување должински отпорен на вода за тешки механички оптоварувања. Кабелот за поврзување е воведен во куќиштето на моторот преку воведување на кабел отпорно на вода под притисок, со ослободување со повлекување и со заштита од превиткување.

Преземања

Wilo-EMU TR(E) / Wilo-Sevio MIX BG / Wilo-Sevio FLOW BG

Број на производ 6074694
Издание 1712
Број на верзијата 04
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 32

PDF (925 kB)

Преземи

Wilo-Flumen OPTI-TR 20-1 to 40-1 / EXCEL-TRE 20 to 40

Број на производ 6074709
Издание 2019-01
Број на верзијата 02
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 1276

PDF (17 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Flumen EXCEL-TRE

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај