Wilo-Helix FIRST V

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Високопродуктивна, ласерски заварена, оптимизирана 2D/3D хидраулика
 • Работни кола, водечки кола и степенесто куќиште отпорни на корозија
 • Хидраулика со проток и оптимизација за испуштање гасови
 • Зајакнато куќиште на пумпа со оптимизиран проток и NPSH
 • Не зафаќа место и лесно се одржува благодарение на компактната конструкција
 • Посебно робусна заштита на спојката

Конструкција

Нормално вшмукувачка, високо ефикасна повеќестепена високопритисна центрифугална пумпа во вертикална изведба, со Inline-приклучоци

Примена

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот
 • Индустриски циркулациони постројки
 • Процесна вода
 • Затворени ладни кружни текови
 • Постројки за гасење пожар
 • Постројки за перење
 • Наводнување

Опрема/функција

 • Работни кола, водечки кола и степенесто куќиште отпорни на корозија

Опсег на испорака

 • Повеќестепена високопритисна центрифугална пумпа Helix FIRST V
 • Упатство за вградување и работа
 • Helix FIRST V 2 – 16 (Изведба PN16 со овални прирабници): Контраприрабница од сиво леано железо и соодветни завртки, навртки и заптивки

Означување на типот

Пример:

Helix FIRST V 3606/2-5/25/E/KS/../400-50

Helix FIRST V

Вертикална, високопритисочна ротациона пумпа во линиска изведба

36

Проток во m3/h

06

Број на работни кола

2

Количество на коригирани работни кола

5

Материјал на пумпата

5 = Куќиште на пумпата EN-GJL-250 KTL-облога Хидраулика 1.4307 (AISI 304L)

25

Максимален работен притисок во бари

16 = Helix FIRST V 2.. до 16..: 16 бара: Овална прирабница PN 16Helix FIRST V 22.. до 52..: 16 бара: DIN-кружна прирабница PN 16

25 = Helix FIRST V 2.. до 16.. -5/25/E/S/..: 16 bar:DIN-кружна прирабница PN 25Helix FIRST V 2.. до 16.. -5/25/E/KS/..: 25 bar:DIN-кружна прирабница PN 25Helix FIRST V 22.. до 52..: 25 bar:DIN-кружна прирабница PN 25

30 = Helix FIRST V 2.. до 52..: 30 bar:DIN-кружна прирабница PN 40

E

Начин на заптивањеE = EPDM

K

Механичка заптивка од патронски тип

S

Заштитата на спојката лежи на една линија со вшмукателниот и потисниот приклучок на пумпата.

400

Напон на приклучување во V

50

Фреквенција во Hz

Технички податоци

 • Електрична поврзување: 3~400 V (±10 %), 50 Hz
  • ≤ 4 kW 230 V/ 400 V; Δ/Y
  • > 4 kW 400 V/ 690 V; Δ/Y
 • Температурно подрачје: -20 до 120 °C
 • Макс. работен притисок: 16, 25 или 30 бари
 • Вид на заштита: IP 55
 • Макс. температура на околина: -15 °C – +40 °C
 • Helix FIRST V 2 – 16: PN 16 со овални прирабници, PN 25/PN 40 со кружни прирабници во согласност со ISO 2531 и ISO 7005
 • Helix FIRSTV 22 – 52: PN 16 / PN 25 / PN 40 со кружни прирабници во согласност со ISO 2531 и ISO 7005

Материјали

 • Работни кола, степенесто куќиште и водечки кола од нерѓосувачки челик 1.4307 (AISI 304L)
 • Куќиште на пумпа од EN-GJL-250 (KTL-облога)
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4057 (AISI 304L)
 • Муф под лизгачка механичка заптивка 1.4404 (AISI 316L)
 • O-прстен од EPDM
 • Цевкина обвивка од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)

Опис/конструкција

 • Пумпите можат на барање да се прилагодат на одредени услови (на пр. заштита на мотор, ATEX, проширено температурно подрачје).

Вкупен дијаграм

Helix FIRST V

Карактеристики во согласност со ISO 9906: 2012 3B

Производ

PDF: Wilo-Helix FIRST V

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај