Wilo-HiDrainlift 3

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Многу компактна изведба, за вградување во мокар јазол или под туш-када (HiDrainlift 3-24)
 • Тивка работа со вграден филтер со активен јаглен за голема корисничка удобност
 • Доверлива моќност и мало користење на електрична енергија за ефикасно исфрлање на нечиста вода
 • Едноставна инсталација со флексибилни можности за приклучување
 • Постројки подготвени за приклучување (HiDrainlift 3-35 и HiDrainlift 3-37)

Конструкција

Мала постројка за одведување на отпадна вода за надкатна инсталација

Примена

Транспорт на отпадна вода без фекалии (согласно DIN EN 12050-2) која не може да се спроведе до канализацијата со природен пад.

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Термичка заштита на моторот
 • Контрола на ниво преку пневнатски сензор за притисок
 • Вградени неповратни вентили
 • Материјал за прицврстување
 • Филтер со активен јаглен

Опсег на испорака

 • Постројка за одведување на отпадна вода подготвена за приклучување со филтер со активен јаглен и вграден неповратен вентил.
 • Упатство за вградување и работа
 • Комплет за приклучување за прилив и притисочна линија

Означување на типот

Пример:

HiDrainlift 3-35

HiDrainlift

Фамилија на производи:постројка за одведување на нечиста вода

3

Ниво на производ

3 = стандард

3

Број на приливни приклучоци

5

Номинален напор во m

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Кабел за приклучување на мрежа 1,5 m, со шуко-штекер
 • Температура на транспортиран медиум макс. 35 °C (до 60/ 75 °C при краткорочна работа на 5 минути, зависно од моделот)
 • Притисочна врска DN 32
 • Приливна врска DN 40
 • Вид заштита IP 44
 • Бруто волумен на резервоар 3,9 l / 16 l / 15,5 l
 • Волумен за вклучување 1,7 l / 2 l / 2 l

Материјали

 • Куќиште на пумпа: PPGF30
 • Куќиште на мотор: PPGF30
 • Заптивка: EPDM
 • Материјал на резервоарот: PP

Опис/конструкција

Автоматска постројка за одведување нечиста вода, подготвена за приклучување, со вграден неповратен вентил и 2-3 приливни приклучока (зависно од моделот). Обезвоздушувањето се изведува без миризба, преку интегриран филтер со активен јаглен, во просторот каде што стои.

Вкупен дијаграм

HiDrainLift

Производ

PDF: Wilo-HiDrainlift 3

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај