Wilo-HiMulti 3

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Едноставно: Wilo-Connector (електричен брз поврзувч), прекинувач за вклучување/исклучување, поврзување за полнење и празнење, зголемено ножно прицврстување
 • Ефикасно: Високо ефикасна хидраулика, помала потрошувачка на струја и голема компактност благодарение на моторната оптимизираност
 • Економично: помал мотор за совршено исполнување на барањата
 • Тивко (ниво на бучава помеѓу 56 dBA и 64 dBA)
 • Изведба како Domestic пумпа (пумпа за приватно водоснабдување) со нов вид дизајн на пумпа

Конструкција

Повеќестепена центрифугална пумпа во нормално вшмукувачка (HiMulti 3) или самовшмукувачка изведба (HiMulti 3 Р)

Примена

 • Водоснабдување (одобрение за вода за пиење според ACS и KTW во S1 изведба според WRAS)
 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување
 • Искористување дождовница

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Термичка заштитна склопка кај изведбата 1~230 V

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Пластични поврзувања од два елемнта со заптивки за рачен приклучок на цевка
 • Wilo-Connector (електронски брз поврзувач)
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

HiMulti 3-24 P/1/5/230

HiMulti

повеќестепена хоризонтална центрифугална пумпа за приватно водоснабдување (Hi = Home Intelligence)

3

Ниво на серии (1 = почетно, 3 = стандардно, 5 = премиум)

2

Номинален проток во m³/h

4

Број на работни кола

P

P = за самовшмукувачка изведба (без податок = нормално вшмукувачка изведба)

1/5/230

Наизменична струја 1~230 V, 50 Hz

S1

S1 (опција) = тип механичка заптивка за WRAS (без податок = за KTW и ACS

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Температура на медиум: 0 °C до +40 °C (+55 °C за 10 min)
 • Дозв. температура на околината: -15 °C до +40 °C
 • Дозв. температура на лежиштето: -30 °C до +60 °C
 • Макс. прил. работен притисок: 8 bar
 • Макс. дозв. приливен притисок: 3 bar
 • Вид на заштита: IP X4
 • Приклучок на вшмукателна страна: Rp1
 • Приклучок притисочна страна: Rp1

Материјали

 • Куќиште на пумпа од технополимер со одобрение за пиење вода според ACS, WRAS и KTW
 • Работни кола и наметка од Noryl GF30 со одобрение за вода за пиење според ACS, WRAS и KTW
 • Капак на пумпа и вратило од не’рѓосувачки челик
 • Механичка заптивка од керамика/јаглен

Вкупен дијаграм

Wilo-HiMulti 3

Производ

PDF: Wilo-HiMulti 3

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај