Wilo-Jet FWJ

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Идеално за примена во надворешни подрачја (хоби, градина), благодарение на трајната конструкција, константно добра моќност благодарение на материјал што не рѓосува
 • Комплетно претходно монтирана постројка, едноставно поставување и одржување со помош на Plug&Pump систем и екран што се ротира 360°, којшто може да се гледа од сите страни
 • Електронско управување со пумпи
 • Висока безбедност при работа благодарение на заштита од сув од

Конструкција

Самовшмукувачки постројки за водоснабдување

Примена

За транспорт на вода и дождовница од бунари и резервоари за:

 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Приклучен кабел со утикач
 • термичка заштитна склопка на моторот
 • Автоматско управување на пумпа
 • Осигурување од недостиг на вода

Опсег на испорака

 • Пумпа Wilo-Jet WJ
 • Управување со пумпата Wilo-HiControl 1
 • Упатство за вградување и работа со пумпа Wilo-Jet WJ
 • Упатство за вградување и работа со приклучна табла Wilo-HiControl 1
 • Изборно достапна рачка за носење

Означување на типот

Пример:

FWJ-202-EM

Jet FWJ

Систем од Wilo млазна пумпа со вграден автоматик (Fluidcontrol)

2

Номинална брзина на проток Q во m³/h при оптимална ефикасност

02

 

EM

Монофазна наизменична:монофазна струја од 1~230 V, 50 Hz

/3

Изведба на уред со Wilo-HiControl 1

Технички податоци

За Wilo-Jet FWJ:

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Дозволен приливен притисок: макс. 1 бара
 • Притисок при вклучување: 1,5 бара
 • Исклучување на количина на проток: 95 l/h
 • Дозволена температура на медиум: +5 °C до +35 °C(+55 °C за 10 min)
 • Дозволен работен притисок: макс. 6 бара
 • Вид заштита: IP 44
 • приклучок од притисочната страна: R1
 • приклучок од вшмукателната страна: G1

За wibutler комуникациска кутија:

 • Стандардна комуникација/фреквенција: EnOcean / 868 MHz, Z-Wave / 868 MHz, Zigbee / 2,4 GHz, WLAN / 802.11 b/g/n 2,4 GHz
 • Напонски извор:1~ 100 - 240 V AC / 50-60 Hz
 • Тип на утикач: EU утикач
 • Друго: Интегриран звучник, интегрирана 8 GB SSD, 1 GB DDR3-RAM, 1 GHz CPU ARMADA 370 ARM v7, 1 x Ethernet-RJ45, 1 x 3,5 mm стерео излез
 • Производител: iEXERGY

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло нерѓосувачки челик 1.4301
 • Welle нерѓосувачки челик 1.4005
 • Механичка заптивка јаглен/керамика
 • Степенести комори Noryl
 • Куќиште на надгледувачот на притисокот најлон PA6
 • Дифузер/вбризгувач Noryl
 • Заптивка NBR

Преземања

Wilo-Fluidcontrol / - EK

Број на производ 2049542
Издание 0804
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 56

PDF (1 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Jet FWJ

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај