Wilo-Jet HWJ

Особености/предности на производот

 • Идеално за примена во надворешно подрачје (Хоби, Градина)
 • Нерѓосувачкиот челик спречува корозија, дури и при подолго време на стоење
 • Намалување на зачестеното вклучување и избегнување на притисочни удари со помош на мембрански притисочен сад со содржина од 20/50 l
 • Комплетно електрично и хидраулично вклучен и сигурно за инсталирање

Опис на серијата

Изведба

Самовшмукувачка постројка за водоснабдување

Употреба

 • Водоснабдување
 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување
 • Транспорт на вода од бунари и длабоки резервоари

Означување на типот

Пример:HWJ 20 L 202 EM
HСистем со пумпа со мембрански притисочен сад
WJWilo-Jet пумпи
20 LГолемина на сад
2Номинална брзина на проток Q во m³/h при оптимална ефикасност
03Ознака за притисок на пумпата
изведба 03 со висок притисок како изведба 02
(без упатство за бројот на ротори!)
EMМонофазна наизменична струја од 230 V, 50 Hz

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Висина на вшмукување макс. 8 m
 • Приливен притисок макс. 1 бар
 • Притисок при вклучување 1,5 бара
 • Притисокот за исклучување може да се нагодува
 • Температура на медиум +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 6 бара
 • Вид на заштита IP 44
 • Приклучок од притисочната страна Rp 1
 • Приклучок од вшмукателната страна G 1

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Манометарски прекинувач
 • Мембрански притисочен сад
 • Кај монофазен мотор
  • приклучен кабел со утикач
  • Термичка заштитна склопка на моторот

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило нерѓосувачки челик 1.4005
 • Механичка заптивка јаглен/керамика
 • Степенести комори Noryl
 • Дифузер/вбризгувач Noryl
 • Заптивка NBR

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Манометарски прекинувач
 • Манометар
 • Мембрански притисочен сад (20/50 l)
 • Притисочно црево со челична обвивка и навој
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Вшмукателна цевка-комплет
 • Пливачки прекинувач

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-HiMulti 3 H...
Wilo-HMHI
Wilo-Jet HWJ

Број на производ 2544452
Издание 1601
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (177 MB)

Преземи

Wilo-Jet WJ

Број на производ 2050754
Издание 1603
Број на верзијата 05
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (5 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Jet HWJ

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај