Wilo-Jet WJ

Особености/предности на производот

 • Кориснички прилагодена благодарение на малата тежина и компактните димензии,како и практичната рачка за носење
 • Висока сигурност на снабдувањето благодарение на добрата хидраулична моќност, со самовшмукување до 8 m, дури и при мал проток
 • Робусна конструкција од не‘рѓосувачкиот челик за долговечна работа, работно коло, вратило и куќиште од AISI 304
 • IE3-IEC-трифазен мотор (≥ 0.75 kW)

Опис на серијата

Изведба

Самовшмукувачки едностепени центрифугални пумпи

Употреба

 • Транспорт на вода од бунари
 • Полнење, Испумпување, Препумпување, Наводнување и напрскување.
 • Како ургентна пумпа при преплавување

Означување на типот

Пример:WJ-203-X-EM
WJWilo-Jet пумпи
2Номинална брзина на проток Q во m³/h при оптимална ефикасност
03Ознака за притисок на пумпата
изведба 03 со висок притисок како изведба 02
(без упатство за бројот на ротори!)
XИзведба без потпорна конструкција
[Празно место]Пренослива изведба со потпорна конструкција
EMМонофазна наизменична струја од 230 V, 50 Hz
DMТрифазна струја, 3~230/400 V, 50 Hz

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Приливен притисок макс. 2 бара
 • Температура на медиум макс. +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 6 бара
 • Вид заштита IP 44
 • приклучок од вшмукателната и од притисочната страна G 1

Опрема/функција

 • Зависно од изведбата со или без носечка рачка
 • За монофазен мотор (1~ 230 V):
  • Приклучен кабел со утикач
  • Вклучувач/исклучувач
  • термичка заштитна склопка на моторот

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило нерѓосувачки челик 1.4005
 • Механичка заптивка керамика/јаглен
 • Дифузер/вбризгувач Noryl
 • Заптивки NBR

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Зависно од изведбата со или без носечка рамка
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Автоматско прекинување на притисок: Контрола за течности
 • Вшмукателно/притисочно црево 1” (изведба со 1,5 до 15 m)
 • Ножен вентил

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Jet WJ

Број на производ 2050754
Издание 1603
Број на верзијата 05
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (5 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Jet WJ

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај