Wilo-Medana CH1-LC

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Висока ефикасност и поголема хидраулична моќност
 • Големата сигурност во поглед на цврстината и малите нивоа на бучава благодарение разделниот прстен и латерната отпорна на корозија со KTL-облога
 • Може да се применува при температура на околината до 50 °C, притоа овозможува проширено подрачје на примена во поглед на соларни панели со специјална интеграција во системот

Ефикасна интеграција на системот.

Со своето цврсто куќиште на пумпа, Wilo-Medana CH1-LC нуди голема сигурност, а со своите компоненти отпорни на корозија има и широко подрачје на примена за интеграција во поголеми постројки при температура на околината до 50 °C. Нормално вшмукувачката повеќестепена пумпа постигнува максимална можна хидраулична моќност.

Конструкција

Нормално вшмукувачка, хоризонтална, повеќестепена пумпа.

Примена

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот
 • Наводнување
 • Индустриски процеси

Опрема/функција

 • Пумпа во блок-изведба
 • Навојна врска
 • Монофазен или трифазен мотор
 • Монофазен мотор со интегрирана термичка заштита на моторот

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-MEDANA CH1-LC404-5/E/A/10T

MEDANA

Ознака на производ за површинска пумпа

CH

Комерцијална хоризонтално

1

Изведба со фиксен број на вртежи

LC

Долго вратило – куќиште на пумпа од сиво леано железо

2

Стапка на номинален проток [m3/h] на единечна пумпа

02

Број на степени на единечна пумпа

5

Материјал на куќиште GJL250

E

E = EPDM заптивка

A

A = фреквенција 50 Hz / монофазно / 230 V

 

B = фреквенција 60 Hz / монофазно / 220 V

 

C = фреквенција 60 Hz / монофазно / 230 V

 

D = фреквенција 50 Hz / трофазно / 400 V

 

E = фреквенција 50 Hz / трофазно / 230 – 400 V

 

F = фреквенција 60 Hz / трофазно / 220 – 380 V

 

G = фреквенција 60 Hz / трофазно / 265 – 460 V

 

I = фреквенција 60 Hz / трофазно / 460 V

10

Номинален притисок (bar)

T

T = навојни приклучоци

 

P = Victaulic-приклучоци

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V (± 10 %), 50 Hz
 • Приклучување на мрежа: 3~230 V-400 V (±10 %), 50 Hz; 265-460 V (±10 %), 60 Hz
 • Температура на медиум од -20 до +90 °C
 • Макс. работен притисок 10 бара
 • Макс. приливен притисок 6 бари
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар на приклучок за цевка: од Rp 1" до Rp 1 1/4", зависно од изведбата

Материјали

 • Работни кола, степенести комори и куќиште на пумпата од нерѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Вратило 1.4301 односно 1.4404 нерѓосувачки челик
 • EPDM-заптивање
 • Механичка заптивка: EPDM-изведба: В-јаглен/силициумкарбид;
 • Лежиште од волфрамкарбид/алуминиум-оксид
 • Ногалки на пумпата и куќиште на пумпата EN-GJL-250

Производ

PDF: Wilo-Medana CH1-LC

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај