Wilo-Medana CH1-L

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Висока ефикасност и поголема хидраулична моќност
 • Едноставно и брзо пуштање во работа/одржување благодарение на големите отвори за полнење и празнење пумпи
 • Големата сигурност во поглед на цврстината и малите нивоа на бучава благодарение разделниот прстен и латерната отпорна на корозија со KTL-облога
 • Може да се применува при температура на околината до 50 °C, но има и проширено подрачје на примена специјално со цел интеграција на системот
 • Наменето за примена кај вода за пиење

Ефикасна интеграција на системот.

Благодарение на сертификатот за вода за пиење, Wilo-Medana CH1-L одговара и за примена за вода за пиење. Нормалновшмукувачката повеќестепена пумпа постигнува најголема можна хидраулична моќност. Компактната и цврста конструкција со составни елементи отпорни на корозија и можности за примена при температура на околината до максимално 50° C, нуди големо подрачје на примена за интеграција на пумпи во поголеми постројки.

Конструкција

Нормално вшмукувачка, хоризонтална, повеќестепена пумпа

Примена

• Водоснабдување и зголемување на притисокот

• Наводнување

• Индустриски процес

Опрема/функција

 • Пумпа од нерѓосувачки челик во моноблок изведба
 • Навојна врска
 • Монофазен или трифазен мотор
 • Монофазен мотор со вградена термичка заштита на моторот (со автоматско повторно стартување)

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-MEDANA CH1-L.202-1/E/A/10T

MEDANA

Ознака на производ за површинска пумпа

CH

Комерцијална хоризонтално

1

Изведба со фиксен број на вртежи

L

Долго вратило

2

Стапка на номинален проток [m3/h] на единечна пумпа

02

Број на степени на единечна пумпа

1

1 = AISI 304

 

2 = AISI 316L

E

E = EPDM заптивка

A

A = фреквенција 50 Hz / монофазно / 230 V

 

B = фреквенција 60 Hz / монофазно / 220 V

 

C = фреквенција 60 Hz / монофазно / 230 V

 

D = фреквенција 50 Hz / трофазно / 400 V

 

E = фреквенција 50 Hz / трофазно / 230 – 400 V

 

F = фреквенција 60 Hz / трофазно / 220 – 380 V

 

G = фреквенција 60 Hz / трофазно / 265 – 460 V

 

I = фреквенција 60 Hz / трофазно / 460 V

10

Номинален притисок (bar)

T

T = навојни приклучоци

 

P = Victaulic-приклучоци

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V (±10 %), 50 Hz
 • Приклучување на мрежа: 3~230 V-400 V (±10 %), 50 Hz; 265-460 V (±10 %), 60 Hz
 • Температура на медиум: -20 до +120 °C (EPDM), -20 до +90 °C (FKM)
 • Макс. работен притисок: 10 бари
 • Макс. приливен притисок: 6 бари
 • Вид на заштита: IP55
 • Номинален дијаметар на приклучок за цевка: од G1" до G2", зависно од изведбата

Материјали

 • Работни кола, степенести комори и куќиште на пумпата од нерѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Вратило 1.4301 односно 1.4404 нерѓосувачки челик
 • EPDM/FKM (Viton) заптивање
 • Механичка заптивка: EPDM-изведба: Б-јаглен/силициумкарбид; FKM-изведба: В-јаглен/силициумкарбид
 • Лежиште од волфрамкарбид/алуминиум-оксид
 • Ногалки на пумпа од алуминиум

Производ

PDF: Wilo-Medana CH1-L

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај