Wilo-Medana PE3

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Едноставна инсталација багодарение на изведбата и компактниот дизајн подготвени за вклучување
 • Екстремно тивка (45 dbA) и вградлива во станбена област благодарение на одобрението за вода за пиење
 • Посигурна работа поради многубројните вградени заштитни функции
 • Ниска потрошувачка на енергија благодарение на регулацијата
 • Лесна за користење корисничка површина со контролни сијалички

Опис

Wilo-Medana PE3 е центрифугална пумпа подготвена за вклучување за зголемување на притисокот, а благодарение на нејзиниот компактен дизајн и тивката работа може да се применува и во станбена област на еднофамилијарни и двофамилијарни куќи. Пумпата е опремена со бројни заштитни функции и може многу едноставно да се нагоди преку контролно копче. LED контролните светилки укажуваат на нагодениот начин на работа.

Конструкција

Нормалновшмукувачка повеќестепена центрифугална пумпа

Примена

 • Автоматска тивка работа на водоснабдување/зголемување на притисокот за еднофамилијарни и двофамилијарни куќи

Опрема/функција

 • Тивка работа преку мотор разладуван од медиумите
 • Одобрение за вода за пиење за сите компоненти што се во допир со медиумот
 • Електричен кабел за поврзување вкл. мрежен утикач
 • Два фиксни броја на вртежи (Mode 1, Mode 2) во автоматска или рачна работа
 • Контролни сијалички (LED) за статусот на работата
 • Резервоар за изедначување на притисокот за константен работен притисок
 • Термичка заштита на моторот
 • Вграден сензор за притисок за:
  • автоматското работење,
  • Заштитата од работа на суво и прекумерен притисок
 • Вграден температурен сензор за:
  • Заштита од блокирање на моторот,
  • Прекумерна температура и заштита од замрзнување

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-PE-350EA

PE

Пумпа за зголемување на притисокот Eco

35

Коефициент на моќноста: 35 x 10 = 350 W

0

Сериски број

E

Фреквенција 50 Hz

A

Автоматски

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V ± 10%, 50 Hz
 • Приклучување (притисочна и вшмукателна страна): Rp1
 • Температура на медиум: 0 °C до +35 °C
 • Температура на околината: -10 °C до 50 °C
 • Температура на чување: -20 °C до +70 °C
 • Макс. приливен притисок: 1,5 бари (во начин на работа 2)
 • Макс. работен притисок: 3,3 бари (во начин на работа 2)
 • Притисок при вклучување: 1,0 бари (во начин на работа 1) / 1,5 бари (во начини на работа 2 и 3)
 • Притисок за исклучување: 1,8 бари
 • Вид на заштита: IPX4

Материјали

 • Куќиште на пумпа: пластика
 • Работно коло: Пластика
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Механичка заптивка: јаглен/керамика

Производ

PDF: Wilo-Medana PE3

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај