Wilo-MultiPress HMP

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Идеални како постројка за водоснабдување во зграда
 • Тивки благодарение на повеќестепената конструкција
 • Сите делови што се во допир со медиумот се отпорни на корозија
 • Намалување на зачестеното вклучување и избегнување на притисочни удари со помош на големо димензионираниот мембрански притисочен сад од 50 l

Конструкција

Нормално вшмукувачка постројка за водоснабдување

Примена

 • Водоснабдување
 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Притисочен прекинувач
 • Еластичен мембрански сад (заменлива мембрана)
 • Кај монофазен мотор
 • Приклучен кабел со утикач
 • термичка заштитна склопка на моторот

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Притисочен прекинувач
 • Манометар
 • Мембрански притисочен сад (50 l)
 • Притисочно црево со челична обвивка и навој
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

HMP-305-EM

H

Систем со пумпа со мембрански притисочен сад

MP

MultiPress (повеќестепена, хоризонтална центрифугална пумпа со нормално вшмукување)

3

Номинална брзина на проток Q во m³/h

05

Број на работни кола

EM

Монофазна наизменична струја од 230 V, 50 Hz

DM

Трифазна струја, 3~230/400 V, 50 Hz

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz / 3~400 V, 50 Hz
 • Приливен притисок макс. 6 бара
 • Температура на медиум +5 °C до +35 °C
 • Работен притисок макс. 10 бара
 • Подрачје за нагодување на манометарскиот прекинувач 1-5 бари
 • Вид заштита IP 54
 • Приклучок од вшмукателната и од притисочната страна Rp 1

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло Noryl
 • Вратило нерѓосувачки челик 1.4057 / 1.4404 (1,1 kW)
 • Механичка заптивка јаглен/керамика
 • Степенести комори Noryl
 • Заптивка NBR

Преземања

Wilo-MultiPress-MP 3.. / 6..

Број на производ 2043465
Издание 1112
Број на верзијата 03
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (2 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-MultiPress HMP

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај