Wilo-MultiPress MP

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Тивка
 • Идеална како основна пумпа за користење на дождовница
 • IE3-IEC-трифазен мотор (≥ 0,75 kW)

Конструкција

Нормалновшмукувачки повеќестепени центрифугални пумпи

Примена

 • Водоснабдување
 • Наводнување со вештачки дожд
 • Наводнување и вештачко оросување
 • Искористување на дождовница

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор
 • Термичка заштитна склопка на моторот кај изведба 1~230V

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

MP-305-EM

MP

MultiPress (повеќестепена, хоризонтална центрифугална пумпа со нормално вшмукување)

3

Номинална брзина на проток Q во m³/h

05

Број на работни кола

EM

Монофазна наизменична струја од 230 V, 50 Hz

DM

Трифазна струја, 3~230/400 V, 50 Hz

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz / 3~400 V, 50 Hz
 • Приливен притисок макс. 6 бара
 • Температура на медиум макс. +5 °C до +35 °C
 • Температура на околина макс. +40 °C
 • Макс. работен притисок 10 бара
 • Класа на заштита 1~: IP X4; 3~: IP 54
 • приклучоци од потисна страна Rp 1
 • приклучоци од вшмукателната страна Rp 1 кај MP3..; Rp 1¼ кај MP6..

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло Noryl
 • Вратило нерѓосувачки челик 1.4057 / 14404 (1,1 kW)
 • Механичка заптивка керамика/јаглен
 • Степенести комори Noryl
 • Заптивки NBR

Преземања

Wilo-MultiPress-MP 3.. / 6..

Број на производ 2043465
Издание 1112
Број на верзијата 03
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (2 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-MultiPress MP

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај