Wilo-Multivert MVIE

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Едноставно пуштање во работа
 • Вграден фреквентен конвертор со големо регулациско подрачје
 • целосна заштита на мотор

Конструкција

нормалновшмукувачка повеќестепена пумпа со интегриран фреквентен изменувач

Примена

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот
 • Индустриски циркулациони постројки
 • производна технологија
 • Кружни текови на разладна вода
 • Постројки за миење и вештачки дожд

Опрема/функција

 • Пумпа од нерѓосувачки челик во Inline-изведба
 • MVIE 70../95.. PN 16/25 со кружни прирабници
 • IEC-норм-мотор со вграден фреквентен конвертор
 • Трифазна изведба со технологија на зелено копче и LC-дисплеј за прикажување на состојбата
 • Вградена термичка заштита на моторот

Опсег на испорака

 • Високопритисна центрифугална пумпа MVIE
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

MVIE 7003/1-3/16/E/3-2

MVIE

Вертикална високопритисочна центрифугална пумпа

70

Проток во m3/h

03

Број на работни кола

1

Количество на коригирани работни кола

3

Материјал1 = 1.4301 (AISI 304); [само MVIE 8.. и помали]2 = 1.4404 (AISI 316L)3 = Куќиште на пумпа EN-GJL-250 (со катафорезна облога), хидраулика 1.4301 (AISI 304);[само MVIE 70.. и 95..]

16

Вид прирабница16 = PN 16-прирабница (кружна)25 = PN 25-прирабница (кружна)P = Victaulic спојка [само MVIE 8.. и помало]

E

Тип на заптивањеE = EPDMV = FKM (Viton)

3

1 = 1~ (монофазна струја)3 = 3~ (вртлива струја)

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 3~ 400 V (±10 %), 50 Hz (Y) oder 400 V (±10 %), 60 Hz (Y)
 • Температура на медиум -15 до +120 °C (EPDM изведба)
 • Макс. работен притисок 16/25 бара
 • Макс. приливен притисок 10 бари
 • Вид заштита IP55
 • Емитирана интерференца согласно норм. EN 61000-6-3
 • Отпорност на интерференца согласно норм. EN 61000-6-2

Материјали

 • Работно коло од нерѓосувачки челик 1.4408 (AISI 316)
 • Степенести комори од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Куќиште на пумпа произведено од сиво леано железо EN-GJL-250 со катафорезна облога
 • Вратило 1.4057 (AISI 431) од нерѓосувачки челик
 • EPDM-заптивање
 • Капак на куќиштето произведено од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Долен дел на куќиште произведено од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Механичка заптивка од B-јаглерод/волфрамкарбид, SiC/јаглерод
 • Притисочна обвивка произведена од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Лежиште од волфрамкарбид

Вкупен дијаграм

Mulitvert MVIE

Карактеристики во согласност со ISO 9906: 2012 3B

Преземања

Wilo-Multivert-MVIE 11... 22 kW

Број на производ 4093679
Издание 0809
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 32

PDF (2 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Multivert MVIE

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај