Wilo-Multivert MVIE

Особености/предности на производот

 • Едноставно пуштање во работа
 • Вграден фреквентен конвертор со големо подрачје на регулација
 • целосна заштита на мотор
 • Хидраулика од не’рѓосувачки челик
 • Одобрение за вода за пиење за сите составни елементи што се во допир со медиумот (EPDM верзија)

Опис на серијата

Изведба

нормалновшмукувачка повеќестепена пумпа со интегриран фреквентен изменувач

Употреба

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот
 • Системи за гаснење пожар
 • Индустриски циркулациони системи
 • Производна технологија
 • Кружни текови на разладна вода
 • Постројки за миење и вештачки дожд

Означување на типот

Пример:MVIE 7003/1-3/16/E/3-2
MVIEПовеќестепена вертикална високопритисочна центрифугална пумпа
70Проток во m3/h
03Број на работни кола
1Број на исклучени работни кола на една пумпа
[само MVI 70.. и 95..]
3Материјал
1 = 1.4301 (AISI 304);
[само MVIE 8.. и помали]
2 = 1.4404 (AISI 316L)
3= куќиште на пумпа EN-GJL-250 (KTL-облога), хидраулика 1.4301 (AISI 304)
[само MVIE 70.. и 95..]
16Вид прирабница
16 = прирабница PN16 (кружна)
25 = прирабница PN25 (кружна)
P = Victaulic-спојка [само MVIE 8.. и помали]
EНачин на заптивање
E = EPDM
31 = 1~ (монофазна струја)
3 = 3~ (трифазна струја)
2Бр. на полови
M13Само до MVIE 403, кај 1~ (монофазна струја)
Однапред нагоден работен режим при испорака
M13 = режим 1 или 3 (рачно или далечинско управување)
M2 = режим 2 (работа за регулација на притисок)

Технички податоци

 • Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥ 0.4
 • Приклучување на мрежа 1 ~ 230 V (±10 %), 50 Hz или 230 V (±10 %), 60 Hz
 • Приклучување на мрежа 3 ~ 400 V (±10 %), 50 Hz (Y) или 400 V (±10 %), 60 Hz (Y)
 • Температура на медиум -15 до +120 °C
 • Работен притисок макс. 16/25 бара
 • Приливен притисок макс. 10 бара
 • Вид заштита IP 55
 • Емитирана интерференца во согласност со EN 61000-6-3
 • Отпорност на интерференца во согласност со EN 61000-6-2
 • Минимален индекс на ефикасност (MEI): ≥0,1

Опрема/функција

 • Пумпа од не‘рѓосувачки челик во Inline-изведба
 • MVIE 2.. до 16-6: Изведба PN16 со овална прирабница; PN25 со кружна прирабница
 • MVIE 16.. до 95.. PN 16/25 со кружна прирабница
 • IE2-IEC-норм-мотор со вграден фреквентен конвертор
 • Трифазна изведба со технолигија на црвено копче и LC-дисплеј за прикажување на состојбата
 • Интегрирана термичка заштита на моторот

Материјали

 • Работни кола нерѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Степенести комори нерѓосувачки челик 1.4301/1.4404
 • Куќиште на пумпата EN‐GJL‐-250 / 1.4408
 • Вратило зависно од типот од нерѓосувачки челик 1.4057 / 1.4404
 • Заптивка EPDM (EP 851)/FKM (Витон)
 • Механичка заптивка B‐јаглен/волфрамкарбид, SiC/јаглен
 • Цевкина обвивка од нерѓосувачки челик 1.4301 / 1.4404
 • Лежиште волфрамкарбид/керамика

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Овална контраприрабница Rp 1 до Rp 1 1/2 (само кај MVIE 2.. до MVIE 16..-6 изведба PN 16)
 • Упатство за вградување и работа

Општи напомени - ErP-насоки (еколошки дизајн)

The benchmark for most efficient water pumps is MEI ≥ 0.70The efficiency of a pump with a trimmed impeller is usually lower than that of a pump with the full impeller diameter. The trimming of the impeller will adapt the pump to a fixed duty point, leading to reduced energy consumption. The minimum efficiency index (MEI) is based on the full impeller diameter.The operation of this water pump with variable duty points may be more efficient and economic when controlled, for example, by the use of a variable speed drive that matches the pump duty to the system.Information on benchmark efficiency is available at www.europump.org/efficiencychartsПумпи со потребна моќност > 150 kW или проточно количество QBEP < 6 m3/h не спаѓаат под одредбата за еколошки дизајн за пумпи за вода. Оттаму не се издава вредност за MEI.

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Control
IF-Modul LON / IF-Modul Stratos LON

Број на производ 2165357
Издание 1603
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (1 MB)

Преземи

Wilo-MVIE 5,5 --> 7,5 kW / Wilo-HELIX-VE 5,5 --> 7,5 kW

Број на производ 4122430
Издание 0906
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (10 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Multivert MVIE

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај