Wilo-Multivert MVISE

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Технологија на воден ротор
 • Речиси бесшумна работа (до 20 dB [A] потивка од вообичаените пумпи)
 • Компактната изведба не зафаќа простор
 • Речиси без одржување, благодарение на конструкцијата без механичка заптивка
 • Одобрение за вода за пиење за сите составни елементи што се во допир со медиумот (EPDM верзија)

Конструкција

нормалновшмукувачка повеќестепена пумпа со мотор со воден ротор и интегриран фреквентен изменувач

Примена

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот

Опрема/функција

 • Нормално вшмукувачка вертикална, високопритисна центрифугална пумпа во линиска изведба
 • Трифазен мотор во изведба со воден ротор со фреквентен конвертор со вградено ладење со вода
 • Хидрауличен приклучок со овална прирабница PN 16.

Опсег на испорака

 • Високопритисочна центрифугална пумпа Wilo-Multivert MVISE
 • Овална контраприрабница од нерѓосувачки челик Rp 1 до Rp 1½, со соодветни завртки, навртки и заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

MVISE 402-1/16/E/3-2/2G

MVISE

Електронски регулирана вертикална, високопритисна центрифугална пумпа во изведба на пумпа со воден ротор

4

Проток во m3/h

02

Број на работни кола

1

Материјал1 = 1.4301 (AISI 304)

16

Номинален притисок во бари

E

Начин на заптивањеE = EPDM

3

3 = 3~ (вртлива струја)

2

Бр. на полови

2G

Фреквентен конвертор, втора генерација

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 3 ~ 400 V / 50 Hz
 • Температура на медиум -15 до +50 °C
 • Работен притисок макс. 16 бара
 • Приливен притисок макс. 10 бара
 • Вид заштита IP 44
 • Номинален дијаметар приклучоци за црево Rp 1, Rp 1¼ или Rp 1½

Материјали

 • Работно коло од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Степенести комори од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Куќиште на пумпа од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4122
 • EPDM-заптивање
 • Долен пресек на куќиште од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Притисочна обвивка од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • База на пумпата EN-GJL-250

Вкупен дијаграм

Multivert MVISE

Карактеристики во согласност со ISO 9906: 2012 3B

Преземања

Wilo-MVISE-3G

Број на производ 4230106
Издание 2020-04
Број на верзијата 04
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 258

PDF (16 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Multivert MVISE

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај