Wilo-Multivert MVIS

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Технологија на воден ротор
 • Речиси бесшумна работа (до 20 dB [A] потивка од вообичаените пумпи)
 • Компактната изведба не зафаќа простор
 • Речиси без одржување, благодарение на конструкцијата без механичка заптивка
 • Одобрение за вода за пиење за сите составни елементи што се во допир со медиумот (EPDM верзија)

Конструкција

Нормалновшмукувачка повеќестепена пумпа мотор со воден ротор

Примена

 • Водоснабдување и системи за зголемување на притисокот

Опрема/функција

 • Нормално вшмукувачка вертикална, високопритисна центрифугална пумпа во линиска изведба
 • Трифазен мотор во изведба со воден ротор
 • Хидрауличен приклучок со овална прирабница PN 16.

Опсег на испорака

 • Високопритисочна центрифугална пумпа Wilo-Multivert MVIS
 • Овална контраприрабница од нерѓосувачки челик Rp 1 до Rp 1½, со соодветни завртки, навртки и заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

MVIS 402-1/16/K/3-400-50-2

MVIS

Повеќестепена, вертикална, високопритисочна ротациона пумпа во изведба со воден ротор

4

Проток во m3/h

02

Број на работни кола

1

Werkstoff 1 = 1.4301 (AISI 304)

16

Номинален притисок во бари

K

Вид на заптивање EPDM

3

3 = 3~ (трифазна струја)

400

Напон на приклучување во V

50

Фреквенција во Hz

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 3~ 230 V (±10 %), 50 Hz (Δ), 400 V (±10 %), 50 Hz (Y)
 • Температура на медиум -15 до +50 °C
 • Температура на околината -15 °C до +40 °C
 • Макс. работен притисок 16 бара
 • Макс. приливен притисок 10 бари
 • Вид заштита IP44
 • Номинален дијаметар на приклучоци за црево Rp 1, Rp 1¼ или Rp 1½ во зависност од изведбата

Материјали

 • Работни кола од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI304)
 • Степенести комори од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI304)
 • Куќиште на пумпата од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI304)
 • Вратило не’рѓосувачки челик 1.4122
 • Заптивка EPDM
 • Долен дел од куќиштето од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI304)
 • Притисочна обвивка од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI304)
 • Ногалка на пумпа EN-GJL-250

Производ

PDF: Wilo-Multivert MVIS

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај