Wilo-Multivert MVIS

Особености/предности на производот

 • Технологија на воден ротор
 • Речиси бесшумна работа (до 20 dB [A] потивка од вообичаените пумпи)
 • Компактната изведба не зафаќа простор
 • Речиси без одржување, благодарение на конструкцијата без механичка заптивка
 • Одобрение за вода за пиење за сите составни елементи што се во допир со медиумот (EPDM верзија)

Опис на серијата

Изведба

Нормалновшмукувачка повеќестепена пумпа мотор со воден ротор

Употреба

 • Водоснабдување и системи за зголемување на притисокот

Означување на типот

Пример:MVIS 402-1/16/E/3-400-50-2
MVISПовеќестепена, вертикална, високопритисочна ротациона пумпа во изведбасо воден ротор
4Проток во m3/h
02Број на работни кола
1Материјал
1 = 1.4301 (AISI 304)
16Номинален притисок во бари
kВид на заптивање
EPDM
33 = 3~ (трифазна струја)
400Напон на приклучување во V
50Фреквенција во Hz
2Бр. на полови

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 3~230 V (±10 %), 50 Hz (∆), 220 V (±10 %), 60 Hz (∆), 400 V (±10 %), 50 Hz (Y) или 380 V (±10 %), 60 Hz (Y)
 • Температура на медиум -15 до +50 °C
 • Работен притисок макс. 16 бара
 • Приливен притисок макс. 10 бара
 • Вид заштита IP 44
 • Номинален дијаметар на приклучоци за црево зависно од типот Rp 1, Rp 1¼ или Rp 1½

Опрема/функција

 • Повеќестепена, вертикална, високопритисочна ротациона пумпа во изведба со воден ротор
 • Трифазен мотор со воден ротор
 • Хидрауличен приклучок со овална прирабница PN 16. Контраприрабница од сиво леано железо со внатрешен навој, завртки и заптивки (опсег на испорака)

Материјали

 • Работни кола нерѓосувачки челик 1.4301
 • Степенести комори нерѓосувачки челик 1.4301
 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Вратило нерѓосувачки челик 1.4122
 • Заптивка EPDM (EP 851)
 • Долен дел од куќиштето нерѓосувачки челик 1.4301
 • Притисочна обвивка нерѓосувачки челик 1.4301
 • Лежиште јаглен, импрегнирано со синтетичка смола
 • Ногалка на пумпа EN‐GJL‐250

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Овална контраприрабница Rp 1 до Rp 1 ½
 • Упатство за вградување и работа

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Multivert MVIS

Број на производ 2020405
Издание 0009
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (8 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Multivert MVIS

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај