Wilo-Multivert MVI

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Работни и погонски кола и степенесто куќиште со заштита од корозија
 • Одобрение за вода за пиење за сите составни елементи што се во допир со медиумот (EPDM верзија)

Конструкција

Нормално вшмукувачка високопритисна центрифугална пумпа во вертикална изведба со Inline-приклучоци.

Примена

 • Водоснабдување и зголемување на притисокот
 • Системи за гаснење пожар
 • Напојување на котли
 • Индустриски циркулациони системи
 • Производна технологија
 • Кружни текови на разладна вода
 • Постројки за миење и вештачки дожд

Опрема/функција

 • Пумпа од нерѓосувачки челик во линиска изведба (само MVI 1.. до 8..)
 • MVI 1.. до 8..: PN 16 изведба со овални прирабници; PN 25 изведба со кружни прирабници
 • MVI 70.. и 95..: PN 16 и PN 25 изведби со кружни прирабници

Опсег на испорака

 • Високопритисна центрифугална пумпа MVI
 • MVI 1.. – 8..: Овална контраприрабница со соодветни завртки и O-прстени (PN 16 изведба)
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

MVI 7002/1-3/16/E/3-400-50-2

MVI

Вертикална високопритисочна центрифугална пумпа

70

Проток во m3/h

02

Број на работни кола

1

Количество на коригирани работни кола

3

Материјал1 = 1.4301 (AISI 304); [само MVIE 8.. и помали]2 = 1.4404 (AISI 316L)3 = Куќиште на пумпа EN-GJL-250 (со катафорезна облога), хидраулика 1.4301 (AISI 304);[само MVIE 70.. и 95..]

16

Вид на прирабница16 = PN 16-прирабница (кружна или овална)25 = PN 25-прирабница (кружна или овална)P = Victaulic спојка [само MVI 8.. и помала]

E

Тип на заптивањеE = EPDMV = FKM (Viton)

3

1 = 1~ (монофазна струја); [само MVI 8.. и помали ]3 = 3~ (вртлива струја)

400

Напон на приклучување во V

50

Фреквенција во Hz

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Електрично поврзување:
  • 1~ 230 V (±10 %), 50 Hz, само MVI 1.. – 8..
  • 3~ 400 V (±10 %), 50 Hz
  • ≤ 4 kW 230 V/400 V; Δ/Y
  • > 4 kW 400 V/690 V; Δ/Y
 • Температура на медиум -15 до +120 °C (со EPDM) (-15 до +90 °C со FKM)
 • Работен притисок макс. 16/25 бара
 • Макс. приливен притисок 10 бари
 • Вид заштита IP55
 • Прирабнички приклучоци:
  • MVI 1.. – 8.., PN 16; овална прирабница (G1 – G2)
  • MVI 1.. – 8.., PN 25: Кружна прирабница (DN 25 – DN 40)
 • MVI 1.. – 8.., PN 25: со опционален Victaulic-приклучок
 • MVI 70../95.. PN 16/PN 25: Кружна прирабница (DN 100)

Материјали

MVI 1.. до 8..:

 • Работно коло и степенести комори од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304) (1.4404 (AISI 316) за агресивни медиуми)
 • Куќиште на пумпа од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304) (1.4404 (AISI 316) за агресивни медиуми)
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304) (1.4404 (AISI 316) за агресивни медиуми) зависно од изведбата
 • Заптивка од EPDM/FKM (Viton)
 • Капак на куќиштето од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304) (1.4404 (AISI 316) за агресивни медиуми)
 • Долен дел на куќиштето од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304) (1.4404 (AISI 316) за агресивни медиуми)
 • Механичка заптивка од B-јаглерод/волфрамкарбид, SiC/јаглерод
 • Цевкина обвивка од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304) (1.4404 (AISI 316) за агресивни медиуми)
 • Лежиште од волфрамкарбид
 • Основна плоча EN-GJL-250

MVI 70../95..:

 • Работно коло од нерѓосувачки челик 1.4408 (AISI 316)
 • Степенести комори од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Куќиште на пумпа произведено од сиво леано железо EN-GJL-250 со катафорезна облога
 • Вратило 1.4057 (AISI 431) од нерѓосувачки челик
 • EPDM-заптивање
 • Капак на куќиштето произведено од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Долен дел на куќиште произведено од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Механичка заптивка од B-јаглерод/волфрамкарбид, SiC/јаглерод
 • Притисочна обвивка произведена од нерѓосувачки челик 1.4301 (AISI 304)
 • Лежиште од волфрамкарбид

Вкупен дијаграм

Multivert MVI 1 - 95

Карактеристики во согласност со ISO 9906: 2012 3B

Преземања

Wilo-Multivert-MVI 2.. / 4.. / 8.. / 16..-6

Број на производ 2050778
Издание 1502
Број на верзијата 07
Формат на страница A4
Број на страници 100

PDF (3 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Multivert MVI

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај