Wilo-PB

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Стабилен притисок на водата преку автоматска работа
 • Голема безбедност при работа и заштита од работа на суво преку вграден проточен прекинувач
 • Интегрирана термичка заштита на моторот во стандардна изведба
 • Екстремно тивка работа
 • Заштита од корозија преку премаз на хидрауликата на пумпата

Safe and stable pressure boosting in the living area.

The Wilo-PB is a non self-priming, single-stage centrifugal pump for automatic water supply/pressure boosting. It is a downward installation for the supply from a tank (e.g. elevated tank) on the rooftop to extraction points located beneath for single-family/two-family houses. It is the ideal pump in case of low or fluctuating water pressure in the public distribution network and it guarantees a stable water pressure due to an automatic operation.

Конструкција

Нормално вшмукувачка едностепена центрифугална пумпа во Inline-изведба

Примена

 • Автоматско водоснабдување/зголемување на притисокот од резервоар до под потрошните места за еднофамилијарни и двофамилијарни куќи

Опрема/функција

 • Директно прирабнички монтиран мотор со сув ротор
 • Заптивен прстен на вратило со лизгачка механичка заптивка
 • Термичка заштита на моторот
 • Проточен прекинувач, од притисочната страна за автоматска работа и заштита од работа на суво
 • Опции за работа авто/искл/рачно

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
 • Монтажен прибор: по 2 навртувања, нипли и заптивања

Означување на типот

Пример:

Wilo-PB-201EA

PB

Пумпа за зголемување на притисокот

20

Коефициент на моќноста: 20 x 10 = 200 W

1

Сериски број

E

Фреквенција 50 Hz

A

Автоматски

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V ± 10%, 50 Hz
 • Приклучување (притисочна и вшмукателна страна): G¾", Rp1, Rp1¼" – според изведбата
 • Температура на медиум: +5 °C до +80 °C
 • Температура на околината: 0 °C до +40 °C
 • Температура на чување: -20 °C до +60 °C
 • Макс. приливен притисок: 3,0 бар
 • Макс. работен притисок: 5,0 бари
 • Вклучување/исклучување проток: 2 l/min
 • Вид на заштита: IPX4

Материјали

 • Куќиште на пумпа: Сиво леано железо
 • Работно коло: Пластика
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Механичка заптивка: јаглен/керамика

Вкупен дијаграм

Wilo-PB

Производ

PDF: Wilo-PB

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај