Wilo-Plavis 011-C

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Сигурното мерење на нивото нуди голема безбедност при работа
 • Едноставна инсталација благодарение на Plug & Pump-постројка со приспособлив прилив
 • Брзо и едноставно одржување благодарение на капак за одржување што се отстранува и на вградениот топчест неповратен вентил
 • Заштеда на енергија поради помала потрошувачка (≤ 20 W)
 • Совршена интеграција во средината на корисикот благодарение на компактниот и модерен дизајн, како и тивката работа (≤40 dBA)

Компактен систем за одведување на кондензат од отпадна вода за калорифери, постројки за ладење и климатизација во приватниот сектор.

Wilo-Plavis 011-C импресионира со ниската потрошувачка на енергија, едноставната инсталација и брзото одржување. Изведбата подготвена за вклучува нуди сигурно мерење на нивото и голема безбедност при работа. Благодарение на компримираната конструкција, модерниот дизајн и тивката работа, совршено се интегрира во животната средина на еднофамилијарни и двофамилијарни куќи.

Конструкција

Автоматска постројка за одведување на кондензат

Примена

 • Технологија со конедензационен котел
 • Системи за ладење и климатизација (пр. фрижидери и испарувачи)

Опрема/функција

 • Електричен приклучен кабел со утикач (1,5 m, достапни се верзии со британски утикач)
 • Капак за одржување што се вади за едноставно одржување; вграден топчест неповратен вентил

Опсег на испорака

 • Постројка за одведување на кондензат со прекинувач на ниво со електроди
 • Резервоар, капак и капак за одржување
 • Електричен кабел со должина од 1,5 m
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Plavis 011-C-2G/GB

Plavis

Постројка за одведување нечиста вода

01

Број на серија во Plavis-серии

1

Ниво на серии (1 = почетно, 3 = стандардно, 5 = премиум)

C

Примена кај кондензат

-2G

Втора генерација

/GB

[..] = EU-утикач, GB = UK-утикач

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~100-240 V, 50/60 Hz
 • Моќност: P1 < 20 W
 • Температура на медиум од +5 °C до +60 °C
 • Температура на околината од +5 °C до +40 °C
 • Вид на заштита: IPX4
 • Приклучување за одведување на кондензат: Ø 8 mm до Ø 10 mm
 • Интегриран приливен приклучок: Ø 18 mm до Ø 40 mm
 • погодно за кондензати со pH-вредност ≥ 2,5
 • Зафатнина на резервоар: 0,7 l
 • Корисен волумен: 0,3 l
 • Временски период за празнење на резервоарот*: 8 s

*при работна точка за димензионирање (3,2 m/120 l/min) со 5 m растојание на истекување

Материјали

 • Резервоар: ABS
 • Капак на резервоар: ABS
 • Неповратен вентил: ABS
 • Модул на пумпа: PP и ABS

Вкупен дијаграм

Plavis 011C, 013-C, 015-C

Преземања

Wilo-Plavis

Број на производ 4210255
Издание 2017-05
Број на верзијата 06
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 72

PDF (4 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Plavis 011-C

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај