Wilo-Plavis 013-C

Особености/предности на производот

 • Едноставка монтажа благодарение на Plug&Pump систем со приспособлив прилив и вртлив капак
 • Брзо и едноставно одржување благодарение на капак за одржување шо се вади и вграден повратен вентил
 • Голема безбедност при работа преку вграден визуелен аларм
 • Штедење струја преку ниска потрошувачка
 • Совршена интеграција во средината на клиентот благодарение на компактната конструкција и на тивката работа (< 40 dBA)

Опис на серијата

Изведба

Автоматска постројка за одведување на кондензат

Употреба

 • Технологија со конедензационен котел (со котли на масло, систем за одведување на отпадна вода мора да се вгради после уред за неутрализација)
 • Климатизација и постројки за ладење (на пр. фрижидери и испарувачи)

Означување на типот

Пример:Wilo-Plavis 013-C/GB
PlavisПостројка за одведување нечиста вода
01Број на серијата во серијата Plavis
3Почетна програма
(3 = стандард, 5 = премиум) Почетно
CПримена кај кондензат
/GB[..] = EU-утикач
GB = UK-утикач

Материјали

 • Резервоар: ABS
 • Капак за резервоар: ABS
 • Неповратен вентил: ABS
 • Модул на пумпа: PP и ABS

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~ 100 – 240 V, 50/60 Hz
 • Моќност: P1 < 20 W
 • Температура на медиум од +5 °C до +60 °C
 • Температура на околината од +5 °C до +40 °C
 • Вид на заштита: IPX4
 • Приклучување за одведување на кондензат: Ø 8 mm до Ø 10 mm
 • Интегриран, приспособлив приливен приклучок: Ø 18 mm до Ø 40 mm
 • Гумени вметнати парчиња: Ø 8 mm до Ø 32 mm
 • погодно за кондензати со pH-вредност ≥ 2,5
 • Зафатнина на резервоар: 1,1 l
 • Корисен волумен: 0,4 l
 • Време за празнење на резервоар*: 15 s

*за работна точка за димензионирање (3,2 m / 120 l/min) со 5 m одводна должина

Опрема/функција

 • Притисочно црево (5 m, Ø 8)
 • Кабел за аларм (1,5 m)
 • Електричен приклучен кабел со утикач (1,5 m, има верзии со британски утикач)
 • Приспособливи гумени шајбни, Ø 2 до Ø 32
 • Вентил за одржување што може да се влече

Опсег на испорака

 • Постројка за одведување на кондензат со сензор за ниво
 • Резервоар, капак и вентил
 • 1,5 m долг електричен кабел
 • Црево од притисочната страна (Ø 8 mm, 5 m)
 • приспособиливи гумени шајбни Ø 2/32 (2x)
 • Шрафови (Ø 4) и сидра (2x) за монтажа на ѕид
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Притисочно црево (25 m, Ø 10 mm)

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Plavis Second

Број на производ 4210255
Издание 1705
Број на верзијата 06
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (5 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Plavis 013-C

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај