Wilo-Plavis 013-C

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Голема безбедност при работа поради вграден визуелен аларм и контакт за аларм (отворачки контакт/затворачки контакт)
 • Сигурно мерење на ниво со прекинувач за ниво со електроди
 • Едноставна инсталација благодарение на Plug & Pump-постројка со приспособлив прилив и вртлив капак
 • Брзо и едноставно одржување благодарение на капак за одржување што се отстранува и на вградениот топчест неповратен вентил
 • Заштеда на енергија поради помала потрошувачка (≤ 20 W)
 • Совршена интеграција во средината на корисникот благодарение на компактната и модерна конструкција, како и тивката работа (≤40 dBA)

Компактен систем за одведување на кондензат од отпадна вода за калорифери, постројки за ладење и климатизација во приватниот сектор.

Wilo-Plavis 013-C импресионира со ниската потрошувачка на енергија, едноставната инсталација и брзото одржување. Изведбата подготвена за вклучување со сигурното мерење на нивото со визуелен аларм, како и рачно приспособливиот контакт на аларм (отворачки контакт/затворачки контакт) за котлите, нудат голема безбедност при работа. Благодарение на компримираната конструкција, модерниот дизајн и тивката работа, совршено се интегрира во животната средина на еднофамилијарни и двофамилијарни куќи.

Конструкција

Автоматска постројка за одведување на кондензат

Примена

 • Технологија со конедензационен котел
 • Системи за ладење и климатизација (пр. фрижидери и испарувачи)

Опрема/функција

 • Електричен приклучен кабел со утикач (1,5 m, достапни се верзии со британски утикач)
 • Капак за одржување што се вади за едноставно одржување; вграден топчест неповратен вентил
 • Кабел за аларм (1,5 m), контакт за аларм
 • Притисочно црево (5 m, Ø 8)
 • Приспособливо гумено доведување на приливен приклучок, Ø 2 до Ø 32

Опсег на испорака

 • Постројка за одведување на кондензат со прекинувач на ниво со електроди
 • Резервоар, капак и капак за одржување
 • Електричен кабел со должина од 1,5 m
 • Црево од притисочната страна (Ø 8 mm, 5 m)
 • Приспособлив прилив (2x гумени водилки Ø 2/32 mm)
 • Шрафови (Ø 4) и типли (2х) за монтажа на ѕид
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Plavis 013-C-2G/GB

Plavis

Постројка за одведување нечиста вода

01

Број на серија во Plavis-серии

3

Ниво на серии (1 = почетно, 3 = стандардно, 5 = премиум)

C

Примена кај кондензат

-2G

Втора генерација

/GB

[..] = EU-утикач, GB = UK-утикач

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~ 100 – 240 V, 50/60 Hz
 • Моќност: P1 < 20 W
 • Температура на медиум од +5 °C до +60 °C
 • Температура на околината од +5 °C до +40 °C
 • Вид на заштита: IPX4
 • Приклучување за одведување на кондензат: Ø 8 mm до Ø 10 mm
 • Интегриран приливен приклучок: Ø 18 mm до Ø 40 mm
 • Гумени водилки за приливен приклучок: Ø 2 mm до Ø 32 mm
 • погодно за кондензати со pH-вредност ≥ 2,5
 • Зафатнина на резервоар: 1,1 l
 • Корисен волумен: 0,4 l
 • Време за празнење на резервоарот*: 15 s
 • *за работна точка за димензионирање (3,2 m/120 l/min) со 5 m растојание на истекување

Материјали

 • Резервоар: ABS
 • Капак на резервоар: ABS
 • Неповратен вентил: ABS
 • Модул на пумпа: PP и ABS

Вкупен дијаграм

Plavis 011C, 013-C, 015-C

Преземања

Wilo-Plavis

Број на производ 4210255
Издание 2017-05
Број на верзијата 06
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 72

PDF (4 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Plavis 013-C

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај