Wilo-Plavis 015-C

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Едноставка монтажа благодарение на Plug&Pump систем со приспособлив прилив и вртлив капак
 • Брзо и едноставно одржување благодарение на капак за одржување шо се вади и вграден повратен вентил
 • Функција за неутрализација благодарение на вграден ѕид за одвојување
 • Голема работна сигурност преку вграден визуелен и акустичен аларм
 • Штедење струја преку ниска потрошувачка
 • Совршена интеграција во средината на клиентот благодарение на компактната конструкција и на тивката работа (< 40 dBA)

Опис

Wilo-Plavis 015-C е импресивна поради ниската потрошувачка на енергија, едноставната инсталација и брзото одржување. Изведбата подготвена за вклучување нуди најголема безбедност при работа со помош на доверливото мерење на нивото, повеќето функции за аларм и неутрализацијата на кондензат. Благодарение на минималната изведба, модерниот дизајн и лесната работа, таа совршено се интегрира во домаќинства односно во еднофамилијарни и двофамилијарни куќи.

Конструкција

Автоматска постројка за одведување на кондензат

Примена

 • Технологија со конедензационен котел (со котли на масло, систем за одведување на отпадна вода мора да се вгради после уред за неутрализација)
 • Климатизација и постројки за ладење (на пр. фрижидери и испарувачи)

Опрема/функција

 • Притисочно црево (5 m, Ø 8)
 • Кабел за аларм (1,5 m)
 • Електричен приклучен кабел со утикач (1,5 m, има верзии со британски утикач)
 • Гранулатен коморен ѕид за неутрализација
 • Приспособливи гумени шајбни, Ø 2 до Ø 32
 • Вентил за одржување што може да се влече

Опсег на испорака

 • Постројка за одведување на кондензат со сензор за ниво
 • Резервоар, капак и вентил
 • 1,5 m долг електричен кабел
 • Гранулатен коморен ѕид за неутрализација (1х)
 • Црево од притисочната страна (Ø 8 mm, 5 m)
 • приспособиливи гумени шајбни Ø 2/32 (4x)
 • Шрафови (Ø 4) и сидра (2x) за монтажа на ѕид
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-Plavis 015-C/GB

Plavis

Постројка за одведување нечиста вода

01

Број на серијата во серијата Plavis

5

Премиум програма (1 = почетно, 3 = стандардно) Премиум степен

C

Примена кај кондензат

/GB

[..] = EU-утикачGB = UK-утикач

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~ 100 – 240 V, 50/60 Hz
 • Моќност: P1 < 20 W
 • Температура на медиум од +5 °C до +60 °C
 • Температура на околината од +5 °C до +40 °C
 • Вид на заштита: IPX4
 • Приклучување за одведување на кондензат: Ø 8 mm до Ø 10 mm
 • Интегриран, приспособлив приливен приклучок: Ø 18 mm до Ø 40 mm
 • Гумени вметнати парчиња: Ø 8 mm до Ø 32 mm
 • погодно за кондензати со pH-вредност ≥ 2,5
 • Зафатнина на резервоар: 1,6 l
 • Корисен волумен: 0,7 l
 • Време за празнење на резервоар*: 20 s

*за работна точка за димензионирање (3,2 m / 120 l/min) со 5 m одводна должина

Материјали

 • Резервоар: ABS
 • Капак за резервоар: ABS
 • Неповратен вентил: ABS
 • Модул на пумпа: PP и ABS

Вкупен дијаграм

Plavis 011C, 013-C, 015-C

Преземања

Wilo-Plavis

Број на производ 4210255
Издание 1611
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 60

PDF (4 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Plavis 015-C

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај