Wilo-Port 800

Особености/предности на производот

 • Капаци за шахти по кои може да се вози – и за тежок сообраќај – што може директно да се монтираат на шахта
 • Флексибилни приспособувања во фазата на инсталација благодарение на континуирано продолжување на шахтата до 2,75 m
 • Најголема безбедност при работа и заштита против пропустливост преку едноделни тела на шахта до 2,25 m
 • Долг работен век благодарение на примена на материјали што не кородираат
 • Едноставно одржување со лесно пристапни арматури преку надводна спојка
 • Едноставна инсталација преку лесни тела на шахта од полиетилен и вградени приливни приклучоци
 • Потисна сигурност на телата на шахта без дополнителни отежнувања преку кружни решетки на капак на шахта

Опис на серијата

Изведба

Шахта од пластика за поставување во земја

Употреба

Транспортот на вода со фекалии, којашто не се спроведува низ систем на канали со природен пад може да содржи и предмети коишто пловат под нивото на повратниот притисок.

Означување на типот

Пр.:Wilo-Port 800.1-1750-03B
800Номинален пречник на шахтата во mm
1Број на пумпи
1750Монолитна монтажна висина во mm
03Губење на притисокот, на пр. 03 = DN 32
bВаријанта на цевковод за пумпата
B = Rexa CUT, MTC 32F39, MTC 40
C = MTC 32F49, MTC 32F55

Материјали

 • Пумпна шахта: PE
 • Цевковод: Не’рѓосувачки челик
 • Траверзна: Не’рѓосувачки челик
 • Засун: црвено леано железо
 • Топчест неповратен вентил: Сиво леано железо, обложено со прав отпорен на корозија
 • Надводна спојка: Сиво леано железо, обложено со прав отпорен на корозија
 • Синџир: Не’рѓосувачки челик

Опис/конструкција

Пластична шахта подготвена за инсталацијам со комплетен цевковод во монолитна изведба, со макс. висина на шахта од 2250 mm, без заптивни површини, изборно со телескопско продолжување до макс. 2750 mm. Сертифицирање според (DIN) EN 12050-1 со геометрија на шахтата, којашто спречува наталожување и јамки за кран, за лесно преместување и транспорт. Сигурно стартување при ниво на подземната вода до горниот раб на теренот, без дополнителен бетонски баласт. Топчест неповратен вентил монтиран директно на притисочната наставка на пумпата. Надводна спојка за брза и лесна монтажа на пумпа и подготовка за изборен приклучок за испирање и за отстранување вакуум. Засун со ракавец, со изборен продолжеток за ракување. Заедно со синџир, како уред за дигање на пумпата. Капак за шахта според EN 124 во класите A 15 и B 125; се инсталира директно на шахта, без плоча за распределба на оптоварувањето, изборно е достапна класа D 400 (плочата за распределба на оптоварувањето ја обезбедува корисникот).

Технички податоци:

 • Монолитни висини на шахта: 1750, 2250 mm
 • Макс. висина на шахта со продолжување: 2750 mm
 • Номинален пречник на шахта: 800 mm
 • Приклучна наставка (затворена): 1x DN 100, 2x DN 150, 1x DN 200
 • Притисочен излез со надворешен навој: R 1¼
 • Приклучок за уред за испирање/отстранување вакуум: Rp 1

Опсег на испорака

 • Шахта за пумпа со претходно монтиран цевковод
 • Надводна спојка
 • Неповратен вентил
 • Засун
 • Ланец

Напомена! Пумпата не спаѓа во опсегот на испораката!

Опрема

 • Телескопско продолжување за шахта 500 mm
 • Продолжување на шифрата ракување со засунот
 • Капак за шахта според EN 124 in во класите A 15, B 125 или D 400
 • Приклучок за испирање Storz C-52 и продолжеток за приклучок за испирање
 • Уред за отстранување вакуум (само во комбинација со приклучок за испирање)
 • Навојни стегачки прстени
 • Приклучни уреди
 • Давач на ниво

Производ

Конструкција

Пумпата спаѓа во опсегот на испораката

-

постројка со единечна пумпа

Постројка со двојни пумпи

Примена

Надземно

-

Подземно

Опрема/функција

Слободен избор на приливна положба

-

Управување со нивото: со пливачки прекинувач

изборно

Управување со нивото: преку сензор за ниво

изборно

Управување со нивото: преку пневматски притисочен сензор

изборно

Подготвена за вклучување

-

Switchgear

изборно

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo Port 800

Број на производ 2543019
Издание 1506
Број на верзијата 2
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (25 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Port 800

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај