Wilo-RainSystem AF 150

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Тивка поради повеќестепени центрифугални пумпи
 • Сите делови што се во допир со медиумот се отпорни на корозија
 • Максимална работна сигурност преку електронски регулатор RainControl Professional
 • Висока економичност поради надополнување на резервите со вода за пиење соред потребата
 • Висока доверливост благодарение на резервоарот за дополнително полнење оптимизирано струење и бучава

Конструкција

Автоматска постројка за користење на дождовница со предрезервоар и 2 самовшмукувачки пумпи

Примена

Користење на дождовница во повеќесемејни куќи и во мали производни погони, за штедење на вода за пиење во врска со цистерни и резервоари

Опрема/функција

Модул со компактна конструкција, подготвен за приклучување, комплетно електрично и хидраулично поврзан и монтиран на лакирана рамка од челични цевки со пригушени вибрации, кој се состои од:

 • 2 парчиња самовшмукувачки, отпорни на корозија, тивки центрифугални пумпи од серијата MultiCargo MC
 • Збирен цевковод од притисочната страна R1 1/2 заедно со давач, со 8-l-мембрански притисочен сад со проточен принцип и уред за затворање со празнење
 • манометар 0 - 10 бара
 • куглеста славина од вшмукателната и од притисочната страна
 • резервоар за надополнување на свежа вода со голем волумен (150 литри) со механички пливачки вентил
 • централна приклучна табла Rain Control Professional, со електроника за управување, вкл. магнетни вентили како и притисочен предавател, 4–20 mA и сензор за нивото со 20 m кабел за надгледување на состојбата на полнење
  • ракување и приказ преку LCD- известувања за работа и грешка, водени преку менија
  • рамномерно управување со постројката преку циклична замена на пумпите и интегрирано пробно работење кога пумпите се во мирување
  • Автоматско префрлување при грешка и приклучување при врвно оптоварување
  • Автоматска промена на водата во резервоар за дополнително полнење
  • автоматска заштита на магнетниот вентил од бигор
  • перманентен приказ за нивото во цистерните, притисокот во постројката и на работната состојба преку LCD

Опсег на испорака

 • две самовшмукувачки, повеќестепени центрифугални пумпи MC
 • за свежа вода 150 l, сензорска единица со 8 l мембрански притисочен сад,
 • централна приклучна табла RainControl-Professional соуправувачка електроника, сензор за ниво
 • со 20 m кабел, мерно подрачје 0--5 m.

Означување на типот

Технички податоци

 • Висина на вшмукување макс. 8 m
 • Работен притисок макс. 8 бара
 • Вид на заштита IP 41
 • Приклучоци:
  • Притисочна линија/притисочна страна собирен цевковод R 1 1/2
  • Вшмукателна страна 2 x 1/4G 1
  • Приливи R 1 1/4
  • Приклучок за прелевање DN 100

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло Noryl
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4028
 • Механичка заптивка керамика/јаглен
 • Степенести стеги Noryl
 • Еластичен мембрански сад челик, лакиран

Опис/конструкција

 • Постројка за водоснабдување со двојна пумпа, подготвена за приклучување, како компактен модул за повеќесемејни куќи и јавни објекти
 • За автоматско снабдување со дождовница од подземен резервоар или од цистерна.
 • Висока работна сигурност поради две одвоено управувани вшмукателни линии (ги обезбедува корисникот).
 • Резервоар за дополнително полнење со голем волумен, со DVGW-сертификат, за соодветно дополнително полнење на вода за пиење во потрошувачката мрежа кога цистерната не е полна
 • Приклучок за предупредување од повратен притисок, во стандардна изведба
 • Проструен мембрански притисочен сад според DIN 4807 за штедење на енергија при најмали протекувања во објектот
 • Рамномерно управување со постројката се постигнува преку циклична замена на пумпите и преку интегрирано пробно работење кога пумпите се во мирување
 • Автоматското префрлување во случај на грешка како и приклучувањето во случај на врвно оптоварување, овозможуваат највисока подготвеност на постројката
 • Надополнувањето на резервите на вода за пиење е автоматско и опимизирано спроред потребите
 • Промената на водата во резервоарите за надополнување која е во зависност од потребите за работењето на пумпната постројка, се одвива исто така автоматски.
 • Со интегрирана електронска заштита на мотор, интегрирана заштита од сув од на пумпниот агрегат, како и автоматска заштита од таложење на бигор на магнетниот вентил
 • Уредот за управување објавува бројни пораки; располага и со суви контакти за збирна сигнализација за работа и збирна сигализација за грешка
 • Ракувањето и параметрирањето на електронскиот регулатор RainControl Professional се врши со помош на функциски тастери, управувани преку мени
 • Перманентниот приказ на состојба на нивото во цистерната, на притисокот во постројката, како и на работната состојба се одвива преку ЛЦД
 • Постројката идеално одговара за приклучување на зградната автоматика

Производ

PDF: Wilo-RainSystem AF 150

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај