Wilo-RainSystem AF 400

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Тивки благодарение на концептот на оптимизирано струење и бучава (повеќестепени центрифугални пумпи)
 • Највисока работна сигурност со целосно електронскиот регулатор RainControl Hybrid
 • Висока економичност поради надополнување на резервите со вода за пиење соред потребата
 • Автоматско управување на напојната пумпа
 • Управување на постројката/нивото во подрачјето на намалена волтажа
 • Проверено според одредбите на директивата за прехранбени производи RAL GZ 994

Конструкција

Автоматска постројка за користење на дождовница со предрезервоар 2 нормалновшмукувачки пумпи

Примена

Комерцијално и индустриско користење на дождовница, за штедење на вода за пиење, поврзано со цистерни или резервоари

Опрема/функција

 • Модул во компактна изведба, подготвен за приклучување
 • Комплетно електрично и хидраулично поврзан и монтиран на основна плоча со придушени вибрации, кој се состои од:
  • 2 парчиња нормалновшмукувачки, отпорни на корозија, тивки центрифугални пумпи од серијата MultiPress
  • Собирен цевковод R1 1/2 од притисочната страна, вклучувајќи сензорска единица со 8-l-мембрански притисочен сад, во проточен принцип и затворачки уред со празнење, манометар 0-10 бара
  • Куглеста славина од вшмукателната и од притисочната страна и неповратен вентил
  • хибриден резервоар со голем волумен, со сите приклучоци, смирени приливи и прелевање со сифон
  • централна приклучна табла RainControl Hybrid со управувачка електроника, притисочен предавател 4–20mA како и управувач на нивото во ниско-волтажното подрачје
  • известувања за работа и грешка
  • рамномерно управување со постројката преку циклична замена на пумпите и интегрирано пробно работење кога пумпите се во мирување
  • автоматско префрлување при грешка и приклучување при врвно оптоварување
  • Автоматска промена на водата во резервоар за дополнително полнење
  • перманентен приказ за нивото во цистерните, притисокот на уредот, работната состојба преку LCD (изборно)
  • вкл. магнетен вентил со DVGW-сертификат R 1 за дополнително полнење на свежа вода

Опсег на испорака

 • две нормално вшмукувачки, повеќестепени центрифугални пумпи, са намалена бучава
 • хибриден резервоар 400 l со сите потребни приклучоци сензорска единица со 8 l мембрански притисочен сад, централна приклучна табла, RainControl-Hybrid со управувачка електроника и управување со нивото на пумпите од цистерната. Пумпи за цистерна Wilo-Drain TM или TS во трифазна изведба (изборно во монофазна изведба) се порачуваат посебно

Означување на типот

Example

Wilo-AF 400-2 MP 304 EM

AF

Automatic rainwater utilisation and drinking water replenishment system (Aqua Feed)

400

Nominal content of replenishment reservoir (hybrid tank) (l)

2

Number of pumps

MP

Non self-priming, horizontal, multistage centrifugal pump of the MultiCargo MP series

3

Volume flow (m3/h) at optimum efficiency

04

Number of stages

EM

Single-phase AC motor 1~230 V, 50 Hz

Технички податоци

 • Работен притисок макс. 10 бара
 • Вид заштита IP 54
 • Приклучоци:
  • Притисочна линија/притисочна страна собирен цевковод R 1 ½
  • Напојна цевка НT 50
  • Приклучок за прелевање DN 100

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло Noryl
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4028
 • Механичка заптивка керамика/јаглен
 • Степенести стеги Noryl
 • Еластичен мембрански сад челик, лакиран

Опис/конструкција

 • Постројка за водоснабдување, подготвена за приклучување со 2 пумпи за водоснабдување, како компактен модул за комерцијално и за индустриско користење на дождовница
 • За автоматско снабдување со дождовница од подземен резервоар или од цистерна, со помош на потопни пумпи како пумпи за напојување
 • Во зависност од поставувањето на пумпата, со овој хибриден систем може да се премости и поголемо растојание помеѓу постројката и цистерната (во овој поглед види Wilo-потопни пумпи-Серија Wilo-Drain)
 • Хибриден резервоар со голем волумен, со сите вградени функции, нуди соодветна дополнително напојување со вода за пиење во корисничката мрежа кога цистерната не е полна
 • Електронската регулаторна единица за управувањето со водоснабдувањето и цистернските пумпи е опремена со главен прекинувач, управувачки прекинувач за секоја пумла со рачна-0-автоматска функција и со приказ на состојбите на уредот работа/грешка, за секоја пумпа, како и покажувач на недостатокот на вода
 • Зависно од притисокот, пумпите каскадно се приклучуваат или исклучуваат во зависност од потребата за вода
 • Мембрански притисочен сад за заштетда на енергија кај минимални лекажи на страна на објектот
 • Рамномерно управување со постројката преку циклична замена на пумпите и вградено пробно работење кога пумпите се во мирување
 • Автоматското префрлување во случај на грешка како и приклучувањето во случај на врвно оптоварување, овозможуваат највисока подготвеност на постројката
 • При недостатокот на вода постројката се исклучува со помош на вградена заштита од сув од
 • Вкл. вградена електронска заштита на мотор
 • Уредот за управување објавува бројни пораки; располага и со суви контакти за збирна сигнализација за работа и збирна сигализација за грешка
 • Постројката идеално одговара за приклучување на зградната автоматика (GLT/DDC)

Производ

PDF: Wilo-RainSystem AF 400

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај