Wilo-RainSystem AF Basic

Особености/предности на производот

 • Компактна постројка за користење на дождовница, подготвена за вклучување според DIN 1989 и EN 1717
 • Тивки преку повеќестепената центрифугална пумпа
 • Висока економичност поради надополнување на резервите со вода за пиење соред потребата
 • Резервоар за дополнување со оптимизирано струење и на бучава
 • Сите делови што се во допир со медиумот се отпорни на корозија
 • Изборен приклучок на пумпа за поддршка

Опис на серијата

Изведба

Постројка за користење на дождовница, подготвена за вклучување

Употреба

Користење на дождовница за штедење на водата за пиење поврзано со цистерни или резервоари

Означување на типот

ПримерWilo-AF Basic MC 304 EM
AFАвтоматска постројка за користење на дождовница и вода за пиење (Aqua Feed)
MCСамовшмукувачка, хоризонтална, повеќестепена центрифугална пумпа од серијата MultiCargo MC
3Проток (m3/h) при оптимална ефикасност
04Број на степени
EMМотор на монофазна наизменична струја 1~230 V, 50 Hz

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Висина на вшмукување макс. 8 m
 • Работен притисок макс. 8 бара
 • Вид на заштита IP 42
 • Приклучоци:
  • Притисочна линија / притисочна страна црево Rp 1
  • Вшмукателна страна R 1/ G 1
  • Дополнително напојување со вода за пиење R 3/4
  • Преливен приклучок DN 70

Опрема/функција

 • Модул во компактна изведба, подготвен за приклучување
 • Комплетно електрично и хидраулично поврзан и монтиран на основна рамка заштитена од корозија.
 • Се состои од
  • самовшмукувачка, нерѓосувачка, тивка центрифугална пумпа MultiCargo MC
  • цевковод од потисната страна R 1
  • резервоар за дополнување на вода за пиење (11 l) со пливачкивентил
  • 1,8 m приклучен кабел и мрежен утикач
  • Приклучна табла Rain Control Basic RCB со управувачка електроника како и контролор на струењето и на притисокот
  • тринасочен вентил и пливачки прекинувач со 20 m кабел за надгледувањето на нивото во цистерната
  • приклучок за сигнализација за прелевање

Опис/конструкција

 • еднопумпна постројка за водоснабдување, подготвена за вклучување, како компакен модул за едносемејни куќи
 • автоматско снабдување со дождовница од подземен резервоар или од цистерна
 • Резервоарот за дополнување од 11 литри нуди оптимално дополнување на вода за пиење во корисничката мрежа кога цистернаата не е наполнета
 • Постројката ги исполнува критериумите на DIN 1989 како и EN 1717
 • Автоматско префрлување на дополнување на водата за пиење, временски зависна замена на водата во резервоарот за дополнување, интегрирана автоматика за исклучување при сув од.
 • Управување со постројката RainControl Basic RCB со Fluidcontrol

Материјали

 • Куќиште на пумпата нерѓосувачки челик 1.4301
 • Работно коло Noryl
 • Вратило од нерѓосувачки челик 1.4028
 • Механичка заптивка керамика/јаглен
 • Степенести стеги Noryl

Опсег на испорака

 • Постројка за искористување дождовница, подготвена за приклучување, со вкл. материјал за прицврстување и скица за монтирање, упатство за вградување и работа, како и амбалажа

Опции

 • сигнализација за прелевање
 • покривна хауба од EPP

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа RainSystem AF Basic

Производ

Конструкција

компактна постројка за користење на дождовница

Резервоар за повторно напојување V

11 l

Отпорна на корозија

Заштита од недостаток на вода

да

UV-стабилизиран системски резервоар

Мембрански притисочен сад

-

приклучок за предупредување за повратен притисок

конструкција од челична цевки, отпорна на корозија

-

куглеста славина на вшмукателната и на потисната страна

-

собирен цевковод од потисната страна

-

Манометар

Хидраулика

самовшмукувачка

нормално вшмукувачка

-

повеќестепена центрифугална пупма

Директно прирабнички монтиран мотор

Податоци за мотор

Приклучување на мрежа

1~230 V, 50 Hz

Опрема/функција

Електронско управување RainControl Professional

-

Електронско управување со постројката RainControl Hybrid

-

Ракување преку мени и приказ преку LCD

-

известувања за работа и грешка

Wilo-Fluidcontrol (за автоматското работење)

Циклична замена на пумпите и функција за пробно работење

-

Автоматско префрлување при грешка и приклучување при врвно оптоварување

-

Автоматска промена на водата во резервоар за дополнително полнење

автоматска заштита на магнетниот вентил од бигор

-

Перманентен приказ за нивото во цистерните, притисокот во постројката и на работната состојба преку LCD

-

Опрема

Бројач на работните часови

-

Поединечна сигнализација за работа и за грешка

-

сигнализација за повратен притисок

опционално

модули за проширување

-

EPP-хауба

опционално

сигнализација за прелевање

Производ

Дозволени медиуми (други медиуми на барање)

Чиста вода без талог

Дождовница

Моќност

Qmax

5 m3/h

Hmax

42 m

Висина на вшмукување макс. H

8 m

Номинална моќност на мотор P2

550 W

Притисок за вклучување

1,5 бара

Притисок за исклучување

2,2 бара

Температура на медиум T

+5...+35 °C

Температура на околина макс. T

40 °C

Приклучување на мрежа

1~230 V, 50 Hz

Резервоар за повторно напојување V

11 l

Бруто тежина m

25.5 kg

Мотор/електроника

Класа на заштита

IP 42

Класа на изолација

F

Приклучоци

Притисочна линија/потисна страна

Rp 1

Номинален дијаметар на приклучоци за црево на вшмукателна страна Rp

1

Приливен приклучок

R ¾

Преливен приклучок [DN]

70

Материјали

Куќиште на пумпа

1.4301

Работно коло

Noryl

Вратило на пумпа

1.4057 [AISI431]

Лизгачка механичка заптивка

керамика/јаглен

Степенести комори

Noryl

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Rain System AF Basic

Број на производ 2081598
Издание 1011
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (1 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-RainSystem AF Basic

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај