Wilo-Rexa FIT

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Веднаш подготвено за вклучување и примена (А и Р изведба)
 • Едноставна работа преку дограден пливачки прекинувач (изведба А)
 • Безбедна хидраулика со слободно струење, слободен куглест премин за работа без затнување
 • Заптивна комора со изборно екстерно надгледување
 • Мала тежина

Конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода за наизменична работа за стационарно и преносливо водено поставување.

Примена

Транспорт на

 • Отпадна вода со фекалии согласно EN 12050-1
 • Нечиста вода

Опрема/функција

 • Надгледување на температурата на намотката со биметален сензор
 • Опционална надворешна електрода за надгледување на заптивна комора

Опсег на испорака

 • Потопна пумпа за отпадна вода со 10 m кабел
 • Изведба на кабел зависно од варијанта:
  • Со слободни краеви на кабелот (О)
  • Со утикач (Р)
  • Со пливачки прекинувач и утикач (А)
 • Прирачник за работа и одржување

Означување на типот

Пример:

Wilo-Rexa FIT V06DA-110/EAD1-2-T0015-540-A

Rexa

Потопна пумпа за отпадна вода

FIT

Серија

V

Работно коло со слободно струење

06

Номинален дијаметар на притисочна врска на пр. DN 65

D

Хидраулика продупчена од вшмукателна страна во согласност со DIN

A

Стандарден материјал на изведба за хидраулика

110

Утврдување на хидрауликата

E

Мотор со пасивно ладење

A

Мотор со стандарден материјал на изведба

D

Заптивање со две независни лизгачки механички заптивки

1

IE-класа на енергетска ефикасност, на пр. 1 = IE1 (со поддршка на IEC 60034-30)

-

без дозвола за експлозивно подрачје

2

Бр. на полови

T

Изведба, приклучување на мрежа:

M = 1~

T = 3~

0015

Wert/10 = Моќност на мотор P2 во kW

5

Фреквенција (5 = 50 Hz, 6 = 60 Hz)

40

Клуч за димензиониран напон

A

Електрична дополнителна опрема:

O = со слободен крај на кабелот

P = со штекер

A = со пливачки прекинувач и штекер

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S2-15 мин; S3 10%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3 - 40 °C, макс. 60 °C за 3 мин
 • Слободен премин: 50 / 65 / 80 mm
 • Должина на кабел: 10 m

Материјали

 • Куќиште на мотор: 1.4301
 • Куќиште на хидраулика: EN-GJL 250
 • Работно коло: EN-GJL 250
 • Статички заптивки: NBR
 • Заптивање од страната на пумпата: SiC/SiC
 • Заптивање од страната на моторот: C/MgSiO4
 • Крај на вратилото: Нерѓосувачки челик 1.4021

Опис/конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода како преплавлив блок-агрегат за стационарно и за преносливо водено поставување при наизменична работа.

Хидраулика

Спуштањето од притисочната страна е изведено со хоризонтални прирабнички врски. Можната сува материја изнесува максимално 8 % (зависно од хидрауликата). Како оработни кола се применуваат работни кола со слободно струење.

Мотор

Како мотори доаѓаат предвид мотори со ладење на горната површина во монофазна (со вграден работен кондензатор) и трифзна изведба за директен старт. Топлината на моторот се предава од куќиштето rдиректно на медиумот. Моторите можат да се применуваат потопени, при континуирана работа (S1), и извадени, при краткотрајна работа (S2), како и за наизменична работа (S3).

Понатаму, моторте се опремени со термичко надгледување на моторот. Тоа ја штити намотката на моторот од прегревање. Кај агрегати со монофазен мотор тоа е вградено и има независно вклучување. Оттаму, моторот се исклучува кога ќе се прегрее и, откако ќе се излади, автоматски повторно се вклучува. За таа цел стандардно се користат биметални сензори.

Покрај тоа, моторот може да се опреми со екстерна електрода за заптивен простор за надгледување на маслената затворачка комора. Таа пријавува навлегување на вода во маслената затворачка комора преку лизгачката механичка заптивка од страна на медиумот.

Приклучниот кабел има стандардна должина од 10 m и достапен е во следните изведби:

 • со слободни краеви на кабелот
 • со штекер
 • Со пливачки прекинувач и утикач

Заптивање

Помеѓу моторот и хидрауликата се наоѓа заптивна комора. Таа е наполнета со медицинско бело масло. Заптивањето од страната на медиумот и од страната на моторот се изведува со две лизгачки механички заптивки коишто се вртат независно една од друга.

Вкупен дијаграм

Wilo-Rexa FIT

Преземања

Wilo-Rexa FIT

Број на производ 6069823
Издание 1701
Број на верзијата 04
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 12

PDF (2 MB)

Преземи

Wilo-Rexa FIT

Број на производ 6063547
Издание 2019-02
Број на верзијата 07
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 32

PDF (3 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Rexa FIT

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај