Wilo-Rexa FIT

Особености/предности на производот

 • Веднаш подготвена за приклучување и примена
 • Едноставна работа преку дограден пливачки прекинувач (изведба А)
 • Безбедна хидраулика со слободно струење, слободен куглест премин за работа без затнување
 • Заптивна комора со изборно екстерно надгледување
 • Мала тежина

Опис на серијата

Изведба

Потопна пумпа за отпадна вода за наизменична работа за стационарно и преносливо водено поставување како и за стационарно суво поставување.

Употреба

Транспорт на

 • Отпадна вода со фекалии според EN 12050-1
 • Нечиста вода

Означување на типот

Пример:Wilo-Rexa FIT V06DA-110/EAD1-2-T0015-540-A
RexaПотопна пумпа за отпадна вода
FITСерија
VРаботно коло со слободно струење
06Номинален дијаметар на притисочна врска на пр. DN 65
DХидраулика продупчена од вшмукателна страна во согласност со DIN
АМатеријал на хидрауликата
A = стандардна изведба
110Утврдување на хидрауликата
EСув мотор
АМатеријал на моторот
A = стандардна изведба
DЗаптивање со две независни лизгачки механички заптивки
1IE-класа на енергетска ефикасност, на пр. 1 = IE1 (со поддршка на IEC 60034‑30)
-без дозвола за експлозивно подрачје
2Бр. на полови
TИзведба, приклучување на мрежа:

M = 1~

T = 3~

0015Вредност/10 = моќност на мотор P2 во kW
5Фреквенција (5 = 50 Hz, 6 = 60 Hz)
40Клуч за димензиониран напон
АЕлектрична дополнителна опрема:

O = со слободен крај на кабелот

P = со штекер

A = со пливачки прекинувач и штекер

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S2-15 мин.; S3 10%
 • Вид заштита: IP 68
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3 ‑ 40 °C, макс. 60 °C за 3 мин
 • Слободен премин: 50 / 65 / 80 mm
 • Должина на кабел: 10 m

Опрема/функција

 • Надгледување на температурата на намотката со биметален сензор
 • Изборна надворешна стапчеста електрода за надгледување на заптивната комора

Опис/конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода како преплавлив блок-агрегат за стационарно и за преносливо водено поставување како и за стационарно суво поставување при наизменична работа.

Хидраулика

Спуштањето од притисочната страна е изведено со хоризонтални прирабнички врски. Можната сува материја изнесува максимално 8 % (зависно од хидрауликата). Како оработни кола се применуваат работни кола со слободно струење.

Мотор

Како мотори доаѓаат предвид мотори со ладење на горната површина во монофазна (со вграден работен кондензатор) и трифзна изведба за директен старт. Топлината на моторот се предава од куќиштето rдиректно на медиумот. Моторите можат да се применуваат потопени, при континуирана работа (S1), и извадени, при краткотрајна работа (S2), како и за наизменична работа (S3).

Понатаму, моторте се опремени со термичко надгледување на моторот. Тоа ги штити намотките на моторот од прегревање. Кај агрегати со монофазен мотор тоа е вградено и има независно вклучување. Оттаму, моторот се исклучува кога ќе се прегрее и, откако ќе се излади, автоматски повторно се вклучува. За таа цел стандардно се користат биметални сензори.

Покрај тоа, моторот може да се опреми со екстерна електрода за заптивен простор за надгледување на маслената затворачка комора. Таа пријавува навлегување на вода во маслената затворачка комора преку лизгачката механичка заптивка од страна на медиумот.

Приклучниот кабел има стандардна должина од 10 m и достапен е во следните изведби:

 • со слободни краеви на кабелот
 • со штекер
 • Со пливачки прекинувач и утикач

Заптивање

Помеѓу моторот и хидрауликата се наоѓа заптивна комора. Таа е наполнета со медицинско бело масло. Заптивањето од страната на медиумот и од страната на моторот се изведува со две лизгачки механички заптивки коишто се вртат независно една од друга.

Материјали

 • Куќиште на мотор: 1.4301
 • Куќиште на хидраулика: EN-GJL250
 • Работно коло: EN-GJL250
 • Статички заптивки: NBR
 • Заптивање од страната на пумпата: SiC/SiC
 • Заптивање од страната на моторот: C/MgSiO4
 • Крај на вратилото: нерѓосувачки челик 1.4021

Опсег на испорака

 • Потопна пумпа за отпадна вода со 10 m кабел
 • Изведба на кабел зависно од варијанта:
  • Со слободни краеви на кабелот (О)
  • Со утикач (Р)
  • Со пливачки прекинувач и утикач (А)
 • Прирачник за работа и одржување

Опрема

 • Уред за прикачување или ногалка
 • Надворешна контрола на заптивна комора за надгледување на маслена затворачка комора
 • Ланци
 • Приклучни табли, релеи и утикачи
 • Комплети за прицврстување со котва за поврзување

Вкупен дијаграм

Вкупен дијаграм

Производ

Конструкција

Преплавлива

едноканално работно коло

-

Слободно проточно работно коло

Повеќеканално работно коло

-

Отворено повеќеканално работно коло

-

Алат за сечење

-

вртложен уред

-

Заптивна комора

да

Комора за протекување

-

Заптивање од страната на моторот, лизгачка механичка заптивка

Заптивање од страната на моторот, заптивен прстен на вратило

-

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Монофазен мотор

Трифазен мотор

Вклучување директно

Вклучување ѕвезда-триаголник

-

FU-погон

-

Сув мотор

Мотор со маслено ладење

-

Сув мотор со затворено ладење

-

Примена

Водено поставување стационарно

Водено поставување, преносливо

Суво поставување стационарно

-

Поставување на суво, преносливо

-

Опрема/функција

Надгледување на заптивање на мотор

-

Надгледување на заптивна комора

º

Надгледување на комората за протекување

-

Надгледување на температура на мотор со биметал

Надгледување температура на мотор PTC

-

Заштита од експолозија

-

Пливачки прекинувач

изведба A

Кондензаторска кутија при 1~230V

-

Подготвена за вклучување

Материјали

Куќиште на пумпа

сиво леано железо

Работно коло

сиво леано железо

Куќиште на мотор

нерѓосувачки челик

Преземања

Certification Booklet Wilo-Rexa FIT

Број на производ 6069823
Издание 1701
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 4

PDF (207 kB)

Преземи

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Rexa FIT…

Број на производ 6063547, 6074865
Издание 1706
Број на верзијата 03
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (62 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Rexa FIT

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај