Wilo-Rexa PRO

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Најголема ефикасност благодарение на оптимизација на ефикасноста за едноканални работни кола
 • Работна безбедност преку работно коло со слободно струење отпорно на затнување
 • Испитана безбедност. Во стандардна изведба со одобрение за експлозивни средини според ATEX
 • Изборно со енергетски ефикасна IE3 технологија на мотор

Конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода за континуирана работа за стационарно и преносливо водено поставување како и за стационарно суво поставување.

Примена

Транспорт на

 • сирова отпадна вода
 • Отпадна вода со фекалии
 • Нечиста вода

Опрема/функција

 • надгледување на заптивањето за просторот на моторот
 • Надгледување на температурата на намотката со биметален сензор
 • Опционална надворешна електрода за надгледување на заптивна комора
 • Изведба со монофазна струја со разводна кутија на кондензатор

Опсег на испорака

 • Потопна пумпа за отпадна вода со 10 m кабел
 • Прирачник за работа и одржување

Означување на типот

Пр.:

Wilo-Rexa PRO V06DA-110/EAD1X2-T0015-540-O

PRO

Име на серијата

V

Тип на работно коло:

V = работно коло со слободно струење

C = едноканално работно коло

06

Номинален дијаметар на притисочна врска на пр. DN 65

D

Изведба на хидрауликата:

D = вшмукателната страна е продупчена во согласност со DIN

N = вшмукателната страна е продупчена во согласност со ANSI (северноамериканскиот стандард)

A

Материјал на хидрауликата

110

Утврдување на хидрауликата

E

Мотор со пасивно ладење

A

Материјал на моторот

D

Заптивање со две независни лизгачки механички заптивки

1

IE-класа на енергетска ефикасност, на пр. 1 = IE1 (со поддршка на IEC 60034-30)

X

Дозволено за експлозивни подрачја:

X = ATEX

F = FM

C = CSA

2

Бр. на полови

T

Изведба, приклучување на мрежа:

M = 1~

T = 3~

0015

Вредност/10 = Номинална моќност на мотор P2 во kW

5

Фреквенција (5 = 50 Hz, 6 = 60 Hz)

40

Клуч за димензиониран напон

O

Електрична дополнителна опрема:

O = со слободен крај на кабелот

F = пливачки прекинувач со слободен крај на кабелот

A = пливачки прекинувач со утикач

P = со штекер

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S2-30 мин; S3 25%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F, Изборно H
 • Температура на медиум: 3…40 °C, макс. 60 °C за 3 мин
 • Макс. длабочина на потопување: 20 m
 • Должина на кабел: 10 m

Материјали

 • Куќиште на мотор: EN-GJL-250
 • Куќиште на хидраулика: EN-GJL 250
 • Работно коло: EN-GJL 250 или EN-GJS-500-7
 • Статички заптивки: NBR
 • Заптивање од страната на пумпата: SiC/SiC
 • Заптивање од страната на моторот: C/MgSiO4
 • Крај на вратилото: Нерѓосувачки челик 1.4021

Опис/конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода како преплавлив блок-агрегат за стационарно и за преносливо водено поставување како и за стационарно суво поставување.

Хидраулика

Спуштањето од притисочната страна е изведено со хоризонтални прирабнички врски. Можната сува материја изнесува максимално 8 % (зависно од хидрауликата). Дополнително има и работно коло со слободно струење и едноканално работно коло.

Мотор

Како мотори доаѓаат предвид мотори со ладење на горната површина во монофазна и трифазна изведба. Кондензаторот кај моторите со наизменична струја се вградени во посебна приклучна табла. Во зависност од струјата, вклучувањето е директно или ѕвездено триаголно.

Ладењето на моторот е преку околниот медиум (проточен медиум или воздух). Во овој случај вишокот топлина се исфрла преку куќиштето на моторот.

Моторот може да се применува потопено при континуирана работа (S1). При непотопена работа можен е начинот на работа S1 (континуирана работа), S2 (краткотрајна работа) или S3 (наизменична работа) во зависност од моќноста на моторот.

Понатаму, моторите се опремени со следните уреди за надгледување:

 • Надгледување на заптивањето во просторијата на моторот Надгледувањето на заптивањето пријавува навлегување вода во просторот на моторот.
 • Термичкото надгледување на моторот. Термичкото надгледување на моторот ја штити намотката на моторот од прегревање. За таа цел стандардно се користат биметални сензори.

Покрај тоа, моторот може да се опреми со екстерна електрода за заптивен простор за надгледување на заптивната комора. Таа пријавува навлегување на вода во заптивната комора преку лизгачката механичка заптивка од страна на медиумот.

Приклучниот кабел има слободни краеви, стандардна должина од 10 m и залиен е должински отпорен на вода.

Заптивање

Помеѓу моторот и хидрауликата се наоѓа заптивна комора со заптивање од страна на медиумот или моторот. Оваа заптивна комора е наполнета со медицинско бело масло. Заптивањето од страната на медиумот и од страната на моторот се изведува со две лизгачки механички заптивки коишто се вртат независно една од друга.

Вкупен дијаграм

Wilo-Rexa PRO C

Wilo-Rexa PRO V

Преземања

Wilo-Rexa PRO

Број на производ 6069824
Издание 1709
Број на верзијата 08
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 12

PDF (2 MB)

Преземи

Wilo-Rexa PRO

Број на производ 6063548
Издание 2019-02
Број на верзијата 07
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 52

PDF (3 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Rexa PRO

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај