Wilo-Rexa UNI

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Голема сигурност благодарение на хидраулика што не кородира за универзална примена со различни транспортирани медиуми
 • Едноставна инсталација благодарение на малата тежина, вградениот кондензатор кај монофазен мотор и прирабницата со вградено прицврстување
 • Оптимална ефикасност и работна сигурност благодарение на хидрауликата со слободно струење и мазните површини
 • Брзо одржување благодарение на директен пристап до заптивната комора и куќиштето на пумпата
 • Долги интервали на одржување благодарение на двојното заптивање и заптивната комора со голема зафатнина

Конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода за наизменична работа за стационарно и преносливо водено поставување

Примена

Транспорт на

 • Отпадна вода со фекалии согласно EN 12050-1
 • Нечиста вода
 • Транспортирани медиуми со pH-вредност >4,5
 • Изведба на материјали „В“: Агресивни транспортирани медиуми, на пр. езерска и морска вода, кондензат, дестилирана вода

Опрема/функција

 • Надгледување на температурата на намотката со биметален сензор

Опсег на испорака

 • Потопна пумпа за отпадна вода со 10 m кабел
 • Прирачник за работа и одржување

Означување на типот

Пример:

Wilo-Rexa UNI V05B/M05-540/P

Rexa

Потопна пумпа за отпадна вода со хидраулика за вртложење

UNI

Серии со кополимерна хидраулика

V

Работно коло со слободно струење

05

Номинален дијаметар на потисен приклучок:

05 = DN 50

06 = DN 50/65

B

Изведба на материјали

 • без = стандардна изведба
 • B = Изведба во V4A

T

Изведба, приклучување на мрежа:

M = 1~

T = 3~

05

Wert/10 = Моќност на мотор P2 во kW

5

Фреквенција (5 = 50 Hz, 6 = 60 Hz)

40

Клуч за димензиониран напон

P

Електрична дополнителна опрема:

Без додаток = со слободен крај на кабелот

P = со штекер

A = со пливачки прекинувач и штекер

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S2-15 мин; S3 10%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3 - 40 °C, макс. 60 °C за 3 мин
 • Слободен премин: 44 mm
 • Должина на кабел: 10 m

Материјали

 • Куќиште на мотор: 1.4301
 • Куќиште на хидраулика: PP-GF30 (кополимер)
 • Работно коло: PP-GF30 (кополимер)
 • Статички заптивки: NBR
 • Заптивање од страната на пумпата: SiC/SiC
 • Заптивање од страната на моторот: NBR (V05), C/MgSiO4 (V06)
 • Крај на вратилото: Нерѓосувачки челик 1.4401

Во изведба на материјали „B“, сите делови што се допираат со медиумот се од нерѓосувачки челик 1.4401 (AISI 316).

Опис/конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода како преплавлив блок-агрегат за стационарно и за преносливо водено поставување.

Хидраулика

Спуштањето од притисочната страна е изведено со хоризонтални прирабнички врски. Можната сува материја изнесува максимално 8 %. Како оработни кола се применуваат работни кола со слободно струење. Базата на пумпата е вградена во хидраулично куќиште.

Мотор

Како мотори доаѓаат предвид мотори со ладење на горната површина во монофазна (со вграден работен кондензатор) и трифзна изведба за директен старт. Топлината на моторот се предава од куќиштето rдиректно на медиумот. Моторите можат да се применуваат потопени, при континуирана работа (S1), и извадени, при краткотрајна работа (S2), како и за наизменична работа (S3).

Понатаму, моторте се опремени со термичко надгледување на моторот. Тоа ја штити намотката на моторот од прегревање. Кај агрегати со монофазен мотор тоа е вградено и има независно вклучување. Оттаму, моторот се исклучува кога ќе се прегрее и, откако ќе се излади, автоматски повторно се вклучува. За таа цел стандардно се користат биметални сензори.

Приклучниот кабел има стандардна должина од 10 m и достапен е во следните изведби:

 • со слободни краеви на кабелот
 • со штекер
 • Со пливачки прекинувач и утикач

Заптивање

Помеѓу моторот и хидрауликата се наоѓа заптивна комора. Таа е наполнета со медицинско бело масло. Заптивањето од страната на медиумот се изведува со лизгачки механички заптивки.

Вкупен дијаграм

Wilo-Rexa UNI

Преземања

Wilo-Rexa UNI

Број на производ 6082102
Издание 1702
Број на верзијата 01
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 12

PDF (2 MB)

Преземи

Wilo-Rexa UNI

Број на производ 6082109
Издание 2019-02
Број на верзијата 03
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 32

PDF (3 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Rexa UNI

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај