Wilo-RexaBloc RE

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Голема безбедност при работа преку затворен дизајн на носечко лежиште исполнета со масло и дополнителна комора за протекување.
 • Изборно со две лизгачки механички заптивки за зголемена безбедност при работа.
 • Стандардно со IE3 мотори, опционално со IE4 премиум мотори.
 • Едноставно одржување преку дизајн „Back-Pull-Out“. Така моторот и работното коло може да се размонтира без да се вади хидрауликата од цевководот.

Конструкција

Пумпа за отпадна вода во изведба со блокови со норм-мотор за стационарно суво поставување

Примена

Транспорт на

 • сирова отпадна вода
 • Отпадна вода со фекалии според EN 12050-1
 • Нечиста вода

Опрема/функција

 • Изборна надворешна стапчеста електрода за надгледување на заптивната комора

Опсег на испорака

 • Блок-агрегат со вграден норм-мотор во трифазна изведба без кабел за поврзување
 • Вградено држечко колено на потисниот приклучок за прикачување на опрема за подигнување
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo-RexaBloc RE 08.52W-260DAH132M4

RexaBloc

Пумпа за отпадна вода како блок-агрегат со вграден норм-мотор

RE

Серија

08

Номинален дијаметар, притисочен приклучок DN 80

52

Коефициент на моќноста

W

Тип работно коло:

W = Работно коло со слободно струење

D = Триканално коло

260

Дијаметар на работно коло

D

Изведба на избушениот отвор на прирабница:

D = DIN

A = ANSI

A

Стандардна изведба

H

Вид на поставување:

H = хоризонтално

V = вертикално

132M

Изведба на големина на норм-мотор

4

Број на полови (номинален број на вртежи на хидрауликата)

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Работен режим: S1
 • Вид на заштита: IP55
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3…70 °C
 • Температура на околината: 3…40 °C
 • Класа на ефикасност на моторот: IE3

Материјали

 • Хидраулично куќиште: EN-GJL 250
 • Работно коло: EN-GJL 250
 • Хидраулично вратило: Нерѓосувачки челик 1.4021
 • Носач на лежиште: EN-GJL-250
 • Статички заптивки: NBR
 • Заптивање од страната на пумпата: SiC/SiC
 • Заптивање од страната на моторот: NBR
 • Куќиште на мотор: EN-GJL-250

Опис/конструкција

Пумпа за отпадна вода во изведба со блокови со вграден норм-мотор за хоризонтално суво поставување во континуирана работа.

Хидраулика

Хидраулика со аксијален вшмукателен приклучок, радијален притисочен приклучок како завршна единица. Приклучоците се изведени како прирабничко поврзување.

Заптивање

Носач на лежиште со заптивна комора и комора за протекување за продирање на медиумот преку заптивање. Заптивање на страна на медиумот преку лизгачка механичка заптивка што не зависи од насоката на вртењето, заптивање на страната моторот како радијален заптивен прстен. Заптивната комора е исполнета со медицинско бело масло, додека комората за протекување е затворена од страна на моторот. Заптивната комора може да се надгледува по опција со надворешна стапчеста електрода.

Мотор

IEC норм-мотор во изведба B5 како трифазен мотор со класа на ефикасност на моторот IE3.

Вкупен дијаграм

Wilo-RexaBloc RE

Преземања

Wilo-RexaBloc RE

Број на производ 6074551
Издание 1608
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 8

PDF (364 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-RexaBloc RE

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај