Wilo-RexaNorm RE

Особености/предности на производот

 • Поедноставена замена на роторот преку дизајн „Back‐Pull‐Out“ и спојка за проширување во стандардна изведба. Оттаму, работното коло може да се расклпи без да се демонтира хидрауликата од цевководот и моторот од основната плоча.
 • Затворена Back Pull-out единица: Можно е расклопување без испуштање на масло во заптивната комора.

Опис на серијата

Изведба

Пумпа за отпадна вода со норм-мотор приклучено преку спојка комплетно монтирано на основна плоча за стационарно суво поставување

Употреба

Транспорт на

 • сирова отпадна вода
 • Отпадна вода со фекалии
 • Процесна вода
 • Нечиста вода

Означување на типот

Пример:Wilo-RexaNorm RE 25.74E-480DAH315S6
RexaNormПумпа за отпадна вода со норм-мотор поврзано преку спојка комплетно монтирано на основна плоча
REСерија
25Номинален дијаметар, притисочен приклучок DN 80
74Индекс на моќност
EРаботно коло со слободно струење
480Дијаметар на работно коло
dИзведба на избушениот отвор на прирабница:

D = DIN

A = ANSI

АСтандардна изведба
HВид на поставување:
H = хоризонтално
V = вертикално
315SИзведба на големина на норм-мотор
4Број на полови (номинален број на вртежи на хидрауликата)

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Работен режим: S1
 • Вид на заштита: IP 55
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3…70 °C
 • Температура на околината: 3…40 °C
 • Класа на ефикасност на моторот: IE3

Опрема/функција

 • Надгледување на температурата на намотки со PTC сензор (Pt100 сензор по избор)
 • Изборна надворешна стапчеста електрода за надгледување на заптивната комора

Опис/конструкција

Пумпа за отпадна вода со вграден норм-мотор, комплетно монтиран на основна плоча за хоризонтално суво поставување при континуирана работа.

Хидраулика

Хидраулика со аксијален вшмукателен приклучок, радијален притисочен приклучок како завршна единица. Приклучоците се изведени како прирабничко поврзување.

Заптивање

Носач на лежиште со заптивна комора и комора за протекување за продирање на медиумот преку заптивање. Заптивање на страна на медиумот преку лизгачка механичка заптивка што не зависи од насоката на вртењето, заптивање на страната спојката како радијален заптивен прстен. Заптивната комора е исполнета со медицинско бело масло, додека комората за протекување е затворена од страна на спојката. Заптивната комора може да се надгледува по опција со надворешна стапчеста електрода.

Мотор

IEC норм-мотор во B3 изведба преку спојка за проширување цврсто споена со хидраулика. Трифазен мотор со термичко надгледување на моторот и класа на ефикасност на моторот IE3.

Материјали

 • Куќиште на хидраулика: EN-GJL 250
 • Ротор: EN-GJL 250
 • Хидраулично вратило: Не’рѓосувачки челик 1.4021
 • Носач на лежиште: EN-GJL-250
 • Спојка: Не’рѓосувачки челик
 • Статички заптивки: NBR
 • Заптивање од страната на пумпата: SiC/SiC
 • Заптивање од страната на моторот: NBR
 • Куќиште на мотор: EN-GJL-250
 • Основна плоча: Челик

Опсег на испорака

 • Пумпа за отпадна вода и норм-мотор монтирани на основна плоча и споени со спојка
 • Норм-мотор во трифазна изведба без кабел за поврзување
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Надворешна стапчеста електрода за надгледување на заптивната комора
 • Приклучни табли, релеи и утикачи
 • Комплети за прицврстување со котва за поврзување

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Производ

Конструкција

Преплавлива

-

едноканално работно коло

Слободно проточно работно коло

-

Повеќеканално работно коло

-

Отворено повеќеканално работно коло

-

Алат за сечење

-

вртложен уред

-

Заптивна комора

да

Комора за протекување

Заптивање од страната на моторот, лизгачка механичка заптивка

-

Заптивање од страната на моторот, заптивен прстен на вратило

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Монофазен мотор

-

Трифазен мотор

Вклучување директно

Вклучување ѕвезда-триаголник

FU-погон

опционално

Сув мотор

Мотор со маслено ладење

-

Сув мотор со затворено ладење

-

Примена

Водено поставување стационарно

-

Водено поставување, преносливо

-

Суво поставување стационарно

Поставување на суво, преносливо

-

Опрема/функција

Надгледување на заптивање на мотор

-

Надгледување на заптивна комора

º

Надгледување на комората за протекување

-

Надгледување на температура на мотор со биметал

-

Надгледување температура на мотор PTC

Заштита од експолозија

-

Пливачки прекинувач

-

Кондензаторска кутија при 1~230V

-

Подготвена за вклучување

-

Материјали

Куќиште на пумпа

сиво леано железо

Работно коло

сиво леано железо

Куќиште на мотор

сиво леано железо

Преземања

Certification Booklet Wilo-RexaNorm RE

Број на производ 6074550
Издание 1608
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 8

PDF (334 kB)

Преземи

Drainage and Sewage

Формат на страница A4
Број на страници 24

PDF (8 MB)

Преземи

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

PDF: Wilo-RexaNorm RE

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај