Wilo-SCP

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Ефикасна хидраулика за поголеми протоци до 17.000 m³/h
 • Ниска вредност на NPSH благодарение на работно коло со двојно вшмукување
 • Висока процесна сигурност и едноставно одржување, без отстранување на потисните или вшмукувачките водови
 • Намалено ниво на бучава и редуцирани осцилации
 • Опции: енергетски ефикасен IE3-/IE4-мотор, вода за пиење (KTW, ACS), иновативен Ceram СТ-внесување слојеви

Конструкција

Пумпа со аксијално поделено куќиште на пумпата монтирано врз основна плоча

Примена

 • Транспорт на вода за греење според VDI 2035, мешавини на вода-гликол, вода за ладење, ладна и потрошна вода
 • Примена во комуналното водоснабдување, наводнувањето, зградната техника, општата индустрија, фабриките итн.

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример

SCP 200/250HA-110/4

SCP

Пумпа со аксијално поделено куќиште

200

Номинален дијаметар на потисниот приклучок

250

Номинална широчина на работно коло

HA

Тип на хидраулика А

HB

Тип на хидраулика B

HS

Единечно шмукателно работно коло

DS

Двостепена пумпа

DV

Двојна спирала

110

Номинална моќност на мотор P2 [kW]

4

4-полен мотор

Материјали

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Ротор: G-CuSn10
 • Вратило: X12Cr13

Опис/конструкција

 • Центрифугална пумпа со аксијално поделено куќиште, достапна во едностепена и во двостепена изведба
 • Се испорачува како комплетен агрегат (пумпа со спојка, заштита на спојка, мотор и основна плоча) или без мотор или само пумпна хидраулика
 • Заптивање на вратилиото со механичка заптивка и заптивно пакување
 • 2-, 4- и 6-полни мотори; IE3-стандард до 375 kW (IE4, IE2 на барање)
 • Основна плоча; SCP 200 и погоре, со заварена челична рамка (зависно од моќноста и димензиите на моторот)

Вкупен дијаграм

SCP

Сликата е слична

Производ

PDF: Wilo-SCP

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај