Wilo-Sevio ACT

Особености/предности на производот

 • Нежни воведување во медиумот на деловите коишто се носители на биомасата
 • Ефикасност преку зголемување на волуменското пробивање заради оптимизација на процесот на чистење
 • Ги намалува енергетските трошоци благодарение на подобрувањето на моќноста на чистење
 • Исто така, со енергетски ефикасна IE3 технологија на мотор
 • Може да се догради во постојни постројки

Опис на серијата

Изведба

Површински смукач

Употреба

Нежен процес на мешање на деловите коишто се носители на биомасата од сите видови во медиумот

Означување на типот

на пр.:Wilo-Sevio ACT SD 101VT435A
ACTСерија за нежно додавање додатоци во медиумот.
SDSolids diffuser (површински смукач)
101Пречник на цевка во cm
VИзведба: V = вертикално, H = хоризонтално
TДолжина на цевка: T = телескопска, F = фиксна
435макс. должина на цевка, заедно со коленест испуст во cm
АМатеријалот на иведба (A = стандардно во GFK)

Технички податоци

 • Проточно количество: 3300…4000 m³/h
 • Макс. длабочина на корито: 3…8 m
 • Дебелина на слој на тело за растење: 1,6…5,5 m
 • Волуменски дел на тело за растење: 40…70 %
 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Класа на заштита: IP 68
 • Макс. темепратура на медиум: 40 °C

Опрема/функција

Површинскиот смукач постојано ги смука честичките на биомасата од површината на коритото и ги враќа преку цевката во долните слоеви на медиумот. Преку коленестиот испуст не се врши недефиниран одлив или прилив на честичките на биомасата, туку тие остануваат подолго во медиумот и со тоа го поддржуваат биолошкиот процес. Преку овој кружен тек, честичките на биомасата се само времено ограничени на површината на медиумот и на тој начин значително подолго остануваат активно расположливи на процесот на пречистување.

Опис/конструкција

Површинскиот смукач се состои од цевка со коленест испуст, потопен мотор и пропелер.

Притоа, цевката служи за водење и за насочено воведување на честичите во медиумот. Коленото за испуштање може, зависно од условите да се прилагодува вертикални и хоризонтално.

Моторот се прицврстува центрирано во цевката. Се применува со мотор со ладење на горната површина, со класификација IE0- или IE3 (заедно со IEC 60034-30). Топлината на моторот се предава преку куќиштето директно на околниот медиум. Намотката е опремена со надгледување на температурата. Кај доводниот вод за струја се работи за типот NSSHÖU за тешки механички барања. Доводниот вод за струја е воведен во куќиштето на моторот преку канал за кабел кој е отпорен на вода под притисок, со ослободување со повлекување и со заштита од превиткување. Одделните жили, како и обвивката на кабелот се дополнително залиени за заштита од течности.

Пропелерот се придвижува преку мотор и има специјално оптимизирана геометрија за нежен транспорт на честичките.

Материјали

 • Цевка: GFK
 • Пропелер: PUR/PUR-HV
 • Мотор: EN-GJL-250
 • Навојни врски: нерѓосувачки челик 1.4301 или 1.4571

Опсег на испорака

 • Површински смукач
 • Должина на кабел по желба на клиентот
 • Прирачник за работа и одржување

Опрема

 • Уред за спуштање
 • 30° колено за испуштање

Производ

Конструкција

Преплавлива

едноканално работно коло

-

Слободно проточно работно коло

-

Повеќеканално работно коло

-

Отворено повеќеканално работно коло

-

Алат за сечење

-

вртложен уред

-

Заптивна комора

да

Комора за протекување

-

Заптивање од страната на моторот, лизгачка механичка заптивка

-

Заптивање од страната на моторот, заптивен прстен на вратило

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Монофазен мотор

-

Трифазен мотор

Вклучување директно

Вклучување ѕвезда-триаголник

FU-погон

Сув мотор

Мотор со маслено ладење

-

Сув мотор со затворено ладење

-

Примена

Водено поставување стационарно

-

Водено поставување, преносливо

-

Суво поставување стационарно

-

Поставување на суво, преносливо

-

Опрема/функција

Надгледување на заптивање на мотор

Надгледување на заптивна комора

º

Надгледување на комората за протекување

-

Надгледување на температура на мотор со биметал

Надгледување температура на мотор PTC

º

Заштита од експолозија

º

Пливачки прекинувач

-

Кондензаторска кутија при 1~230V

-

Подготвена за вклучување

-

Материјали

Куќиште на мотор

сиво леано железо

Преземања

Certification Booklet Wilo-Sevio ACT SD

Број на производ 6074697
Издание 1702
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 8

PDF (377 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-EMU HHV

Број на производ 6072705
Издание 1509
Број на верзијата 03
Формат на страница A4
Број на страници 32

PDF (606 kB)

Преземи

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Sevio ACT

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај