Wilo-Sevio ELASTOX-D 12

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Зголемена безбедност при работа поради пружинесто ограничување на одот на дисковата мембрана за еднакво проширување на мембраната за оптимално внесување воздух. Благодарение на специјалната конструкција, влегувањето воздух е затворено кога е опуштена мембраната и спречено е влегувањето медиум во цевководот
 • Оптимално приспособување на влезот на воздух благодарение на различните слики за перфорации
 • Најголема можна густина на површината специфична за процесот со земање предвид на различните геометрии на коритата и услови за монтажа
 • Висока флексибилност во управувањето со постројката преку многу поголемо регулациско подрачје на воведувањето воздух
 • Висок квалитет и работен век на мембраните преку производство како артикл од калап

Конструкција

Системот на проветрување се состои од дисков вентилатор и цевковод за дистрибуција на компримиран воздух. Приклучување на линијата за пад или за воздух се прави директно на цевководот.

Примена

За воведување воздух со ситни меурчиња во различни медиуми, како нечиста и отпадна вода или кал, заради довод на кислород и промешување.

Опрема/функција

Воздухот се пумпа преку линија за прилив во цевководот со генератори на компримиран воздух. Цевководот го дистрибуира внесениот воздух еднакво до поединечните вентилатори. Воздухот се воведува во медиумот еднакво и без коалесценција преку мембраната отпорна на отпадна вода.

Опсег на испорака

 • Приклучок за вод со слободен пад
 • Главна дистрибутивна линија
 • Линија на вентилатори
 • Крајна дистрибутивна линија
 • Приклучок на линија за одводнување
 • Мембрански вентилатор
 • Прицврстување за цевковод
 • Преглед и план на положба

Означување на типот

Пример

Wilo-Sevio ED 12 / A / G1 / B-EPDM

Sevio

Фамилија на производи Sevio

E

Серија ELASTOX

D

Тип на производ дисков вентилатор (Disc diffuser)

12 / A

Монтажна големина

G1

Приклучок на воздух

B

Перфорација

EPDM

Материјал на мембрана

Технички податоци

 • Номинален пречник 320 mm
 • Перфорирана површина 650 cm2
 • Тежина макс. 0,95 kg
 • Движење на воздух мин.
  • 1,2 Nm³/h (тип B)
  • 1,5 Nm³/h (тип C)
 • Движење на воздух номинално
  • 6,0 Nm³/h (тип B)
  • 10 Nm³/h (тип C)
 • Движење на воздух макс.
  • 8,0 Nm³/h (тип B)
  • 12 Nm³/h (тип C)
 • Движење на воздух макс. (краткотрајно)
  • 12 Nm³/h (тип B)
  • 16 Nm³/h (тип C)
 • Мин. температура за воведување воздух 5 °C
 • Макс. температура воведување воздух 80 °C (изборно до 120 °C)
 • Мин. температура на медиум 5 °C
 • Макс. температура на медиум 35 °C

Материјали

Мембрана

 • EPDM, EPDM отпорен на бактерии или силикон

Прицврстување мембрана

 • VA

Подлога

 • PP

Цевковод

 • Квадратна цевка: Не’рѓосувачки челик
 • Кружна цевка: Нерѓосувачки челик или пластика
 • Прицврстување: Нерѓосувачки челик и пластика
 • Заптивка: Рамна заптивка од NBR

Опис/конструкција

Системот за проветрување се состои од една или повеќе полиња за проветрување. Едно поле за проветрување се состои од повеќе составни елементи.

Дисковиот вентилатор се состои од помошен диск со навојна врска, дискова мембрана со ограничување на од и обвивка за прицврстување. Со помош на пружинесто ограничување на одот, мембраната се врти истовремено и се грижи за оптимално внесување воздух.

Кога мембраната е опуштена, специјалната конструкција се грижи за тоа да не навлегува воздух. Спречување навлегување на медиум во цевководот. Освен тоа, благодарение на големата повратна еластичност на мембраната, под притисок перфорациите се затвораат.

Инсталацијата на дисков вентилатор на цевководот се прави стандардно преку навојна нипла на квадратна цевка или преку стега со седло на кружна цевка.

Енергетски ефикасниот цевковод гарантира оптимално навлегување воздух со помала загуба на притисокот. Се отстранува, со висинско поместување е и одговара на карактеристиките на коритото и другата технологија на постројки.

Производ

PDF: Wilo-Sevio ELASTOX-D 12

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај