Wilo-Star-RS

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Погодни за секоја монтажна положба со хоризонтално вратило; положба на приклучна кутија за 3-6-9-12-часа
 • Три изборни степени на бројот на вртежи, за прилагодување на оптоварувањето
 • Едноставна и лесна монтажа преку практично место за клуч, поставено на телото на пумпата
 • Упростена електромонтажа преку приклучна кутија со поврзување на каблите што може да се извади и да се користи од двете страни; брз приклучок со стеги со пружина

Конструкција

Циркулациони пумпи со воден ротор со навојна врска. Изборни степени на бројот на вртежи, за прилагодување на моќноста

Примена

Топловодно греење на сите системи, индустриски циркулациони постројки, системи за ладна вода и постројки за климатизација

Опрема/функција

Работни режими

 • Промена на степен на брзина

Рачни функции

 • Нагодување на степенот на бројот на вртежи (3 степени на бројот на вртежи)

Опрема

 • Место за клуч на телото на пумпата
 • Можност за приклучување на кабел од двете страни
 • Брз приклучок со стеги со пружина
 • Мотор отпорен на струја на блокирање

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Заптивки
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример:

Wilo‐Star‐RS 25/4

Star-RS

Стандардна пумпа (навојна пумпа)

25/

Приклучен номинален дијаметар Rp

4

Номинален напор [m] при Q = 0 m3/ h

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -10 °C до +110 °C
 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP 44
 • Приклучок со навртување Rp ½, Rp 1 или Rp 1¼
 • Макс. работен притисок 10 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: сиво леано железо
 • Работно коло: пластика
 • Вратило: нерѓосувачки челик
 • Лежиште: јаглен, импрегниран со метал

Вкупен дијаграм

Star-RS

Star-RS

Star-RS

Производ

PDF: Wilo-Star-RS

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај